Десятикласниця з Малина перемогла у Всеукраїнському конкурсі з паперових костюмів

Її робота також отримала «Особливу відзнаку журі за оригінальність образу»

Вихованка гуртка образотворчого мистецтва «Креатив» Малинського міського Центру дитячої та юнацької творчості, Ангеліна Степаненко здобула перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Стильний папір».

Про це повідомила Малинська міська рада.

«Малинщина може вкотре пишатися своїми юними талантами! Степаненко Ангеліна – вихованка Зразкового художнього колективу гуртка образотворчого мистецтва «Креатив» Малинський міський Центр дитячої та юнацької творчості здобула 1 місце у Всеукраїнському конкурсі «Стильний папір».

Її робота також отримала “Особливу відзнаку журі за оригінальність образу». Вітаємо нашу Всеукраїнську призерку та її творчого керівника із такою вагомою перемогою! Віримо, що переду ще багато нових перемог та досягнень!», — пише мерія.

Ангеліна — учениця 10 класу Малинського ліцею №4. Свої творчі здібності розвиває у міському ЦДЮТ під керівництвом Наталії Литвиненко.

Ангеліна і Наталія Литвиненко

Організатори пишуть, що фестиваль-конкурс пройшов у дистанційному форматі. Його мета: виховання у дітей творчої ініціативи та естетичного смаку, вміння продемонструвати власноруч виготовлені вироби, популяризації паперопластики та моделювання з паперу як оригінального виду мистецтва у дитячій творчості, стимулювання розвитку творчих здібностей вихованців, пошуку та підтримки обдарованих дітей.

На конкурс подали 13 творчих робіт (майже 1000 учасників) у номінаціях «Сценічний костюм» та «Карнавальний костюм» з 19 областей: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

До участі допускалися колективні та індивідуальні роботи. Журі очолила Світлана Зінченко – мистецтвознавець, старший науковий співробітник Національного музею у місті Львові ім. А. Шептицького, кандидат історичних наук, доцент.

Тема цьогорічного фестивалю – «Дерево життя». Дерево життя ніколи не перестає квітнути, тому крону завжди прикрашали пишні барвисті квіти. Кожна з квіток — розмаїття етапів людського життя, символізує світло волі та береже пам’ять людства.

Робота Ангеліни Степаненко

Сценічні та карнавальні костюми учасників також були пишно прикрашені традиційними польовими квітами, які здавна уособлюють красу нашої держави, духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі.

Багато костюмів були представлені на тему персонажів української міфології, так чудово оспіваної у творах Лесі Українки.

Журі відзначили дуже високий рівень представлених на конкурс робіт. Усі костюми були унікальні та неперевершені.

Читайте також: Персональна виставка у 16 років: школярка з Малина створює картини у сучасному стилі

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини