50 тис. доларів та позашляховик: Малинська первинка може отримати коштовну допомогу

Майже 2 млн грн (або 50 000 дол.) можуть виділити США, а Житомирська ОДА обіцяє передати позашляховик

Новий рік розпочався гарними перспективами для КНП «Малинський центр первинної медико-санітарної допомоги». Як повідомив головний лікар «первинки» Олександр Андрійцев, медзаклад успішно пройшов два етапа відбору на конкурс по отриманню гранту від США. Про це керівник первинки розповів під час щотижневої наради лікарів.

«Ми успішно пройшли два етапи на отримання гранту за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, спрямованого на підтримку реформи охорони здоров’я. Зокрема, на розширення спектра послуг, які надаються на рівні первинної медичної допомоги (ПМД), та запровадження пацієнтоорієнтованого підходу», – зазначив він.

Очікується також, що заклади, які реалізують грант, поширять свій досвід на інші заклади ПМД в країні і слугуватимуть прикладами ефективного та сталого високоякісного надання первинної медичної допомоги.

«Отож, ми можемо стати одним із 15-ти таких закладів із трьох областей УкраїниКиївської, Чернігівської та Житомирської, яким може бути наданий цей грант. Сума його, до речі, складає 1 мільйон 750 тисяч гривень, що еквівалентно 50 тисячам доларів США. Аби увійти в число переможців заявникам на грант слід було набрати мінімальний бал від 70 до 100 балів, і нам це вдалося», — повідомив головлікар.

Другою приємною новиною, яку озвучив Олександр Андрійцев колегам, стала інформація від Житомирської ОДА про виділення нашому Центру нового автомобіля — одного із п’яти, які отримала область.

«Були часи, — зазначив Олександр Миколайович, — коли ми на всіх рівнях просили бодай якийсь автомобіль для нашої «первинки». А тепер, як району, що постраждав від бойових дій, а результаті чого було пошкоджено й чимало сільських доріг, нам виділяють «джип», який зможе навіть по бездоріжжю дістатись до найвіддаленішого села нашої громади».

Андрійцев також підкреслив, що вперше за цей рік вдалося отримати від НСЗУ і так званий пакет, що передбачає надання нашим закладом паліативної допомоги. Тобто комплексу медичних, психологічних та соціальних послуг, потрібних не лише важкохворому пацієнту, а й членам його родини.

Раніше ми писали, що у Малині запрацював медпункт на Бамі. Тоді Олександр Андрійцев наголошував, що відкриття медпункту  — важливий крок для закладу. За один день прийому у медпункті зможуть надавати допомогу близько 20 пацієнтам. Тут ви можете зробити кардіограму, визначити рівень цукру у крові, виміряти артеріальний тиск.

Читайте також — У Малині можна безплатно вакцинуватися від грипу: умови

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини