У Малині можна безплатно вакцинуватися від грипу: умови

Зробити вакцину можуть усі, хто уклав декларацію із сімейним лікарем

У поліклініці Малина у наявності вакцина від «GC Flu quadrivalent». Цю вакцину виробляє південнокорейська фармацевтична компанія «Грін Крос Корпорейшн».

Зараз вакцинуватися від грипу можуть усі мешканці громади, які мають укладені декларації із сімейним лікарем. Про це MALYN.MEDIA повідомив головний лікар КНП «Малинський центр ПМСД» Олександр Андрійцев.

«Раніше ця вакцина була доступна тільки для медичних працівників. Зараз її маємо у надлишку, тому можемо вакцинувати охочих мешканців громади. На сьогодні кращого захисту від грипу не існує, це найефективніший спосіб, тому можна сміливо робити щеплення», — зазначив Андрійцев.

Вакцина ДжіСі Флю Квадривалент/ GC Flu Quadrivalent ― це суспензія для ін’єкцій, що містить штами вірусів грипу зі зниженою активністю, які провокують організм до вироблення антитіл. Оскільки віруси грипу постійно змінюються, штами вірусу, що відбираються для вакцини, щорічно переглядаються ВООЗ. Дітям вводиться від 6 місяців. Дорослим вводиться без вікового обмеження. Вакцинуватися потрібно раз на рік.

У приватних клініках вартість такої вакцини складає близько 500 гривень.

Для запису потрібно звернутися до реєстратури за номерами 095-178-57-48; 096-66-38-455; 5-13-28. Можна також записатися через свого сімейного лікаря.

Восени у Малині запрацював медпункт на Бамі. Тоді Олександр Андрійцев наголошував, що відкриття медпункту  — важливий крок для закладу. За один день прийому у медпункті зможуть надавати допомогу близько 20 пацієнтам. Тут ви можете зробити кардіограму, визначити рівень цукру у крові, виміряти артеріальний тиск.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини