У Житомирській ОВА змінився керівник ключового Департаменту регіонального розвитку

У 2023 році цим Департаментом зацікавилося НАБУ

У перші дні нового року змінилося керівництво Департаменту регіонрозвитку Житомирської ОВА, який відповідає за будівництво та ремонти обласної інфраструктури. З 2 січня обов’язки попередньої керівниці Інни Хоменко виконує її заступник Сорокін Сергій Борисович.

Житомир. інфо пише, що чутки про те, що Інна Хоменко написала заяву на звільнення, з’явилися ще в середині грудня, але офіційно цю інформацію в ОВА не підтверджували.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко у коментарі Суспільному сказав, що Інна Хоменко звільнилася за власним бажанням, про що попередила за місяць.

«Тут все дуже просто: людина відпрацювала і вирішила закінчити свою трудову кар’єру у департаменті регіонального розвитку. Важко їй було — дитина в Києві, вона в Житомирі. Тому вона прийняла таке рішення. Я їй дуже вдячний за ту роботу, яку вона проробила за чотири роки. Вона попередила за місяць, що відпрацює рік і хоче звільнитися. Написала заяву згідно з чинним законодавством. Я дуже шкодую, бо це втрата дуже сильної бойової одиниці для Житомирської обласної військової адміністрації».

До слова, половину найдорожчих тендерів (вартість більш ніж 100 млн грн) у 2023 році в Житомирській області проводив саме Департамент регіонального розвитку.

Детективи НАБУ раніше проводили досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.364 ККУ за вчинення службовими особами Житомирської ОВА зловживання своїм службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе та юридичних осіб ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» та ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» шляхом розірвання діючих договорів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. А згодом — подальшого укладання нових договорів за завищеними цінами. І це, за даними слідства, спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Під час обшуків 25 квітня 2023 року детективи вилучили у директорки Департаменту регіонального розвитку ОДА Інни Хоменко мобільний телефон iPhone 14 Pro, вона хотіла повернути гаджет через суд, але отримала відмову.

Зазначимо, що саме цей Департамент займається такими масштабними тендерами як ремонт укриття у Малині за 13 млн грн; відбудова мосту через річку Ірша; ремонт двох місцевих ліцеїв (по майже 100 млн грн кожен) тощо.

Читайте також — Ремонт укриття Малинського профліцею подорожчав на 1,5 млн грн

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини