Ще дві церковні громади Малинщини перейшли до ПЦУ

Від початку війни вже п’ять парафій Малинської МТГ вийшли з московського патріархату

Віряни сіл Ксаверів та Недашки висловили бажання вийти з-під юрисдикції УПЦ МП (Московський патріархат) та приєднатися до Православної Церкви України.

Про це повідомляє пресслужба Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ.

Сьогодні, 11 травня, в управлінні єпархії представники цих двох церковних громад зустрілися із єпископом Житомирським та Овруцьким.

«Громада  апостола і євангелиста Іоана Богослова с. Недашки та архангела Михаїла с. Ксаверів вирішили приєднатися до Православної Церкви України після російської агресії. Очільник єпархії задовільнив прохання громад та прийняв їх до складу Української Православної Церкви», – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі

Від початку війни в Україні раз за разом затримують духівників, які співпрацюють з рф та не визнають нападу росії на Україну. Загалом з 24 лютого з ворожого патріархату вийши 12 релігійних громад нашої області.

Нагадаємо, під час сесії 13 квітня депутати Малинської міськради звернулися до священників громади з вимогою вийти з УПЦ МП або впродовж 24 годин звільнити храми. Незадовго після цього за перехід до ПЦУ проголосувала релігійна громада у Буках. А вкінці квітня – й громади Українки та Діброви.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини