Релігійна громада Українки проголосувала за перехід до ПЦУ: священник проігнорував збори

За таке рішення віряни проголосували одноголосно

У Страсну П’ятницю, 22 квітня, релігійна громада села Українка, що на Малинщині, проголосувала за вихід з московського патріархату до Православної церкви України. Священнослужитель на збори не прийшов, тож люди обурилися та всі входи до храму закрили на замки.

Про це повідомляє пресслужба Малинської міської ради.

Під час зборів в Українці

«Сьогодні біля Свято-Михайлівського храму села Українка на загальних зборах одноголосно було прийняте рішення про перехід релігійної громади до Православної церкви України. На зібранні були присутні секретар міської ради Василь Майстренко та староста Тетяна Стадченко.

Перехід до ПЦУ селяни підтримали одноголосно

Хвилиною мовчання сельчани вшанували загиблих у російсько-українській війні, яка принесла на нашу землю багато страждань і горя. Збори продовжилися у сільській раді, де 137 підписів усіх присутніх було внесено до офіційного протоколу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що священнослужитель на збори не прийшов. Це неабияк обурило громаду. Тому двері церкви відтепер мають замки, ключі від яких – у жителів громади.

А освячення великодніх кошиків відбудеться в Українці у неділю, 24 квітня, о 5.30 ранку в центрі села біля школи. Обряд буде здійснено настоятелем Православної церкви України.

Днями за перехід до ПЦУ проголосувала і релігійна громада у Буках. Тоді настоятель також не підтримав вірян і закликав «не чинити беззаконня».

Нагадаємо, під час сесії 13 квітня депутати Малинської міськради звернулися до священників громади з вимогою вийти з УПЦ МП або впродовж 24 годин звільнити храми. Від початку війни в Україні раз за разом затримують духівників, які співпрацюють з рф та не визнають нападу росії на Україну.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини