У Малині нарахували вже майже 2000 переселенців

В останні тижні приїжджають мешканці південних та східних областей

Станом на 11 травня у Малинській міській раді зареєструвалися 1823 переселенці. Ще місяць тому було трохи більш як 700.

Про це MALYN.MEDIA  повідомив начальник Управління праці та соціального захисту населення Малинської міської ради Сергій Недогарок.

«Якщо раніше у нас реєструвалися мешканці Київщини – Ірпеня, Бородянки, Іванкова, Бучі, то нині це – південь та схід України. Їдуть з Херсону, Миколаєва, Донецька», – зазначає Сергій Недогарок.

До травня абсолютно усі переселенці отримували виплати від держави. З травня на рівні держави скоротили перелік областей, мешканці яких можуть претендувати на грошову допомогу.  

До списку потрапили переселенці з Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Херсонської областей. Проте кошти виплачуватимуться тільки вихідцям з окремих громад цих областей. Передбачено по 2000 грн – для дорослих щомісяця і 3000 грн – для дітей.

Тобто, якщо, до прикладу, звертається сім’я, яка складається з чотирьох осіб — мати, батько і двоє неповнолітніх дітей — то вони зможуть розраховувати на 10 000 допомоги на місяць. По 3000 грн на дітей і по 2000 на кожного з батьків. Якщо хтось з батьків має статус непрацездатного або має інвалідність, то сума надходжень буде на 1000 грн більшою.

«Така допомога надаватиметься щомісячно на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення. Також допомогу виплачуватимуть на повний місяць незалежно від дати звернення та дати припинення воєнного стану», — пояснив співрозмовник.

Зареєструватися як переселенець та отримати консультацію з будь-яких питань у Малині можна на площі Соборній, 6а, кабінет №108, з понеділка по п’ятницю — з 8:00 до 13:00.

Як писали раніше, у малинських школах також починають навчатися діти-переселенці.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини