Настоятель відмовляв: у Буках селяни проголосували за вихід з московського патріархату. ФОТО

Вихід з УПЦ МП громада підтримала одноголосно під час зборів, священник – категорично відмовився і закликав «не чинити беззаконня»

Сьогодні, 20 квітня, відбулися збори громади Луківського старостинського округу Малинської МТГ. Причина – вихід з УПЦ МП. Вкінці зборів селяни підтримали рішення вийти з-під юрисдикції московського патріархату.

Про це повідомила Малинська міська рада.

Збори відбулися у Буках

«На зборах, що відбулися сьогодні, перед селянами у Буках виступив секретар міської ради Василь Майстренко та староста Луківського старостинського округу Іван Венглівський.

Вони повідомили про відповідне рішення міської ради та запитали, якої думки власне жителі. Слово також було надано отцю Іонокію, настоятелю місцевого храму св. Дмитрія. На жаль, він категорично відмовився від переходу та закликав усіх «не чинити беззаконня», – йдеться у повідомленні.

Настоятель з УПЦ МП відмовився виходити

Не стали для настоятеля й аргументами слова селян: «батюшка, ми ж давно з вами, переходьте», «ми хочемо чути у храмі українську мову». Ну а нинішні трагічні події у державі отець пояснив тим, що зі свого боку «допустив війну, бо слабо молився».

Насамкінець священник відмовився відкрити церкву, аби перевірити, у якому стані там майно.

Священник відмовлявся відкривати храм

«Натомість віряни в один голос заявляли про те, що підтримають і державу, і армію, і своїх постраждалих земляків, яких тут – чимало. Зустріч мешканців закінчилася збором підписів про бажання переходу вірян до Київського патріархату. Після відмови настоятеля відкрити церкву, вони власноруч повісили на ній замок», зазначають у мерії.

Скриншот із фейсбуку Малинської міськради

У мерії пишуть, що на Великдень місцеві жителі зможуть вже освятити кошики біля храму зі «священнослужителем Української православної церкви (Київського патріархату)».

Маємо надію і сміливість стверджувати, що у міськраді мали на увазі Православну Церкву Україні (ПЦУ, Київська митрополія). Або ж у мерії вивели нову конфесію…

Нагадаємо, під час сесії 13 квітня депутати Малинської міськради звернулися до священників громади з вимогою вийти з УПЦ МП або впродовж 24 годин звільнити храми. Від початку війни в Україні раз за разом затримують духівників, які співпрацюють з рф та не визнають нападу росії на Україну.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини