У Коростені знесли пам’ятник комсомольцям: мер назвав це «варварством». ВІДЕО

Ініціаторами знесення стали місцеві активісти

Мер Коростеня Володимир Москаленко назвав знесення пам’ятника комсомольцям «варварством» і повідомив про відкриття кримінального провадження.

Про це пише Житомир.інфо.

«Всі побачили варварство XXI століття з боку молодих людей, які себе проявили в місті Коростені. Хай люди дивляться і дають оцінку. І я б хотів, щоб за два місяці зробили цю площу, будемо дуже вдячні, я кожному з них подяку випишу. А на те, що було зроблено, балансоутримувачі подали заяву в поліцію, відкрита кримінальна справа, і ті, хто це робив, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», – сказав Володимир Москаленко телеканалу в сюжеті «Коростень ТБ» .

Журналісти телеканалу, власником якого є Коростенська міська рада, зазначають, що пам’ятник повалили, але не прибрали, а у коростенців неоднозначні враження від такої декомунізації.

Також зазначається, що міська влада планувала цього року провести реконструкцію площі, втім через воєнні дії цього не сталось.

Нагадаємо, 7 травня представники ГО «Молодь Північного краю» знесли пам’ятник «Молоді ХХ століття», або пам’ятник комсомольцям, як його називають місцеві.

У грудні 2016 року Історична правда інформувала, що «у м. Коростені Житомирської області своєрідно виконали закон «Про засудження нацистського і радянського тоталітарних режимів». Видання повідомляло, що жодного пам’ятника на честь діячів СРСР не знесли. Натомість їх просто перейменували:

«Так, колишній пам’ятник комсомольцям Коростеня переназвали на честь “молоді Коростеня ХХ століття», – писала тоді Історична правда.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини