У Малині вже зареєструвалися 700 переселенців: як стати на облік

Мешканці гарячих точок мають можливість отримати статус біженця та подати заявку на щомісячну допомогу для себе і дітей

За останні два тижні у Малині статус переселенця отримали вже близько 700 осіб.  В основному – це мешканці раніше окупованих міст і сіл Київщини, а також – жителі східних областей, які активно евакуюються в останні дні.

Про це MALYN.MEDIA  повідомив начальник Управління праці та соціального захисту населення Малинської міської ради Сергій Недогарок.

У березні Уряд України затвердив порядок виплати щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Матеріальну підтримку можуть отримати усі українці, які втікали з тимчасово окупованих територій (Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ) і опинилися фактично без нічого. Проте, для цього насамперед потрібно стати на облік як внутрішньопереміщена особа (ВПО) та отримати відповідну довідку.

Для отримання такої довідки у Малині переселенці повинні звернутися  у міську раду, що на площі Соборній, 6а, кабінет №108. Звертатися можна з понеділка по п’ятницю — з 8:00 до 13:00.

«При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, для дітей – свідоцтво про народження. На місці наші спеціалісти переглянуть документи, дадуть спеціальний бланк заяви і внесуть вас у базу внутрішньо переміщених осіб. І вже на основі цього статусу можна подати заявку на отримання грошової допомоги: 2000 грн – для дорослих щомісяця і 3000 грн – для дітей», – зазначив Сергій Недогарок.

Тобто, якщо, до прикладу, звертається сім’я, яка складається з чотирьох осіб — мати, батько і двоє неповнолітніх дітей — то вони зможуть розраховувати на 10 000 допомоги на місяць. По 3000 грн на дітей і по 2000 на кожного з батьків. Якщо хтось з батьків має статус непрацездатного або має інвалідність, то сума надходжень буде на 1000 грн більшою.

«Така допомога надаватиметься щомісячно на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення. Також допомогу виплачуватимуть на повний місяць незалежно від дати звернення та дати припинення воєнного стану», — пояснив співрозмовник.

Також він зазначив, що переселенці можуть отримати відповідний статус у Дії, йти в Управління соцзахисту — не обов’язково.

Читайте також — Неймовірна історія вагітної мешканки Ірпеня, яка втекла у Малин і тут щасливо народила хлопчика

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини