Малинська клоака: коли мерія забере свою землю в УПЦ МП?

Йдеться про земельну ділянку у центрі міста

Учора, 13 липня, на ресурсі NGL.media (колись – «Наші гроші») опублікували статтю, в якій оприлюднили першу базу нерухомості УПЦ МП по всій території України. На інтерактивній мапі знаходимо і Малин.

Так, бачимо, що за Свято-Покровською парафією Овруцько-Коростенської єпархії Української православної церкви (МП) закріплена будівля у Малині на пл. Соборній, 3, а також земельна ділянка, площею 0,2026 га за цією ж адресою.

Нагадаємо, що на цьому місці функціонує Свято-Покровська церква РПЦЗ. Вже багато років «Соборна, 3» є місцем конфлікту між УПЦ МП і РПЦЗ. До початку весни 2022-го УПЦ МП розташовувалося у приміщенні поруч з військкоматом, допоки 6 березня його не зруйнувала російська бомба. Сьогодні промосковська громада облаштувалася десь на території МДЕЗу. Але, як бачимо з бази даних, УПЦ МП залишається офіційним користувачем земельної ділянки у центрі. У базі зазначено, що ця земля перебуває у комунальній власності.

І тут виникає логічне запитання до влади: а на яких підставах в центрі міста, на комунальній землі облаштувалася РПЦЗ?

ЗА ТЕМОЮ Про храм у Малині: «Майдан став схожий на жертовник вавилонських богів»

13 квітня минулого року малинські депутати під час сесії одноголосно прийняли рішення про небажання бачити церкви московського патріархату у громаді. Вже у квітні цього року Житомирська облрада заборонила УПЦ МП на території області.

Чому Малинська мерія досі не розв’язала питання із цією землею – питання риторичне.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні з’явилося багато ініціатив, спрямованих на заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), яку трактують як мережу агентів російського впливу. Все частіше місцеві органи влади приймають рішення про заборону УПЦ МП в окремих містах чи навіть областях.

ЗА ТЕМОЮ Хто будував храм у центрі Малина

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини