Житомирська облрада заборонила УПЦ МП на території області та скасувала передачу землі монастирю у Чоповичах

Тепер земельна ділянка, яку передали монастирю, перебуватиме у комунальній власності

Житомирська обласна рада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату на території області.

Питання розглядали на черговій сесії обласної ради 27 квітня, пише Укрінформ.

«Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із Російською православною церквою, є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області», – йдеться у рішенні.

Також Житомирська обласна рада звернулася до президента та Кабміну з проханням розірвати договори оренди на користування УПЦ землею та церковними будівлями, які перебувають у державній власності.

Окрім цього, депутати Житомирської обласної ради скасували рішення, ухвалене у 2017 році, щодо передачі земельної ділянки жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері Української православної церкви московського патріархату у Чоповичах. Про це на брифінгу за підсумками сесії розповів заступник голови Житомирської облради Володимир Ширма.

«Ми відмінили рішення, яке було прийняте у 2017 році. Це стосується релігійної громади в Чоповичах. Ми проголосували за відміну цього рішення, тому що воно до кінця не було реалізоване. Обласна рада, відповідно до роз’яснень Конституційного суду, має право його відмінити», – сказав Ширма.

За його словами, тепер земельна ділянка, яку передали монастирю, перебуватиме у комунальній власності.

25 травня 2017 року депутати Житомирської облради з другої спроби надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою монастирю Афонської ікони Божої Матері УПЦ МП. Всього монастирю передали 23,9 га землі, в тому числі – 15,8 га, що розташовані за кілька кілометрів від Чопович.

27 липня 2017 року депутати збиралися скасувати своє рішення про виділення землі монастирю в Чоповичах. Цього ж вимагали й протестувальники, які прийшли під будівлю облради. Проте для ухвалення рішення на сесії не вистачило голосів.

У січні 2021 року Кабінет міністрів погодив зміну цільового призначення земельної ділянки для передачі її жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері УПЦ МП. У грудні 2022-го на території Чоповицького монастиря проводили перевірку.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини