«Мали завершити до 1 травня»: у Житомирській ОДА прокоментували відбудову фабричного мосту у Малині

Кажуть, що роботи мали завершити до 1 травня, але «тимчасово призупинили через погодні умови»

Відбудові малинського мосту через річку Ірша стала на заваді погода. Про це йдеться у відповідь на запит журналістів Суспільного від Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОВА. Саме цей Департамент проводив тендер на капремонт зруйнованої переправи.

У відповіді на запит сказано, що роботи з капітального ремонту мосту мали б бути завершені до першого травня 2023 року, але їх тимчасово призупинили через погодні умови.

«У зв’язку зі значним підвищенням рівня паводкових вод, аварійним скидом води з розташованих вище за течією водосховищ (Малинського, Іршанського ГЗК) та загрозою підтоплення прилеглої до мосту території, виконання основних ремонтних робіт на об’єкті тимчасово призупинене», – йдеться у відповіді на запит, підписаний директоркою Департаменту Інною Хоменко.

Також там зазначено, що станом на 19 квітня 2023 року на мосту розібрали покриття проїзної частини та захисний шар бетону прогонної будови, демонтували тротуарні блоки і балки прогонної будови на трьох прольотах, розібрали шкафні стінки берегових опор. За цей час перенесли інженерні комунікації – кабелі електропостачання та зв’язку, у тому числі оптоволоконних.

За інформацією, на ремонт мосту у 2022 році спрямували 7 мільйонів 209 тисяч гривень, а у 2023 – на виконання робіт передбачено понад 100 мільйонів гривень. Естонія анонсувала намір долучитися до відбудови переправи.

Улітку минулого року оголосили тендер на відбудову «фабричного» мосту. Вартість відбудови оцінили у 105 млн грн. Згідно з укладеного договору, роботи мали завершити до кінця 2022-го.

У грудні мерія повідомила, що переправу введуть в експлуатацію вже до кінця 2023-го. До слова, відновлювати переправу через Іршу буде фаворит «Великого будівництва» – фірма колишнього директора Буковеля, яка запропонувала найдорожчий прайс.

На початку березня цього року міст почали демонтувати. А вже 29 березня розпочалася боротьба із паводком.

Зазначимо, що капітальний ремонт мосту через Іршу, який вже давно «втомився» від навантажень та інтенсивного трафіку, планували ще на початку минулого року, до війни. Тоді витрати оцінювали у майже 65 млн грн.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини