Через підтоплення переправи мерія Малина звернулася до водіїв із терміновим повідомленням

Просять об’їжджати автомобільну переправу біля зруйнованого мосту

Днями, 29 березня, вода знесла обхідну пішохідну переправу неподалік фабричного мосту. Комунальні служби взялися ліквідовувати наслідки, однак вода невпинно прибувала. Втім вдалося прокласти тимчасовий пішохідний місток, але проблема ще далеко не вирішена…

Нагадаємо, що 30 березня міський голова Малина коментував ЗМІ, що рівень води в Ірші почав підійматися. Тоді, з його слів, висипали 180 тонн різних сумішей зі щебеню та відсіву і поклали бетонні стовпи. Але на ранок побачили, що рівень води все одного піднявся і пішохідна споруда врешті не витримала.

Останні два дні ремонтники продовжували працювали на ділянці. Водночас на сайті чи фейсбуці мерії нічого офіційно не заявляли. І лише під вечір, 1 квітня, опублікували звернення до водіїв.

«З метою укріплення транспортної переправи, яка сполучає район паперовиків з іншою частиною міста, на даному відрізку шляху працюють дорожні і комунальні служби.  Для забезпечення їхньої безперервної роботи просимо водіїв з 19.00 рухатися за іншими визначеними маршрутами», — написали у фейбуці.

Зокрема, для легкових та вантажних автомобілів: м. Малин – с. Ворсівка – с.Візня – смт Гранітне – м. Малин. Для  маршрутних автобусів, екстрених служб громади, комунальної техніки – через споруду греблі, що у районі «банкнотки». 

«Просимо усіх поставитися з розумінням, адже зараз найголовніше – це безпека людей і підтримання життєдіяльності громади», — закликають у мерії.

Дорожники облаштували такий місток (фото: MALYN.MEDIA)

Тим часом мешканці Малина залишають у фейсбуці свої коментарі про ситуацію:

«Таке відчутт,я що тимчасову переправу розробляли інопланетяни або люди, які точно не проживають у Малині, бо майже кожного року Ірша розливалась по саме годі! Чи, як завжди думали, а, може, пронесе? Ось так і живемо на авось!»

«Треба було не просто його висипати, а з розумом))) Тобто перед переправою потрібно було закопати сваї бетонні, а потім вже робити насип. Ось факт на “лице” що працювали некомпетентні люди!»

«Ми всі прекрасно пам’ятаємо, вода затоплювала все аж до базару. А чи думали про це як робили тимчасову переправу, чи думали як завжди пронесе».

Так ця ділянка виглядала ще понад тиждень тому

Зазначимо, що тимчасові переправи збудували як альтернативу зруйнованому мосту через Іршу, який постраждав 6 березня минулого року від російської бомби. Однак ці дороги від самого початку були проблемними.

Чим тепер обернеться водна стихія, невідомо. Як і те, чи вціліє проїзна тимчасова дорога. Тому ще раз нагадуємо водіям уникати цієї ділянки і обирати альтернативні шляхи.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини