«Реанімація на колесах»: у лікарні Малина розповіли, як працюватиме подарований автомобіль

На «швидкій» перевозитимуть важких хворих, які потребують постійної підтримки

Головний медзаклад Малина — КНП «Малинська міська лікарня» — тепер має важливий реанімаційний автомобіль. Окрім Малина, таку ж «швидку» передали ще Овручу.

Техніку вдалося отримати завдяки благодійному фонду «Хлібний дім» та його керівнику Аркадію Маргулісу, йдеться у фейсбуці голови Житомирської ОВА Віталія Бунечка.

Як уточнив MALYN.MEDIA в.о. головного лікаря Антон Гончарук – це перший такий автомобіль, який працюватиме на базі лікарні Малина.

«Це Mercedes-Benz Sprinter – санітарний реанімобіль. До цього наш медзаклад не мав схожої техніки. Тому подарунок – важливий. Чому: ми плануємо його обладнати для перевезення важких хворих, які потребують перебування на кисню. Також на цій «швидкій» можна буде транспортувати важких хворих на Житомир чи Коростень», — розповів Антон Гончарук.

Проте, з його слів, цей автомобіль передали «пустим» і його ще потрібно доукомплектувати. Сподіваються, також на допомогу благодійників:

«Всередині плануємо встановити кардіомонітори, дефібрилятор, інфузійні системи тощо. Такі автомобілі дозволяють автономно проводити реанімаційні заходи на відстані й протягом тривалого часу. Тобто це буде така собі маленька реанімація на колесах. Це мега важливо у час війни, та й не тільки. Дякуємо благодійникам за допомогу».

Він також зазначив, що окрім цього автомобіля, Малинська лікарня використовує ще дві «швидких», але вони простіші за комплектацією.

Як писало MALYN.MEDIA, для Малинської лікарні купили УЗД-апарат за 500 тис. грн.  Головна його користь у тому, що він дає змогу не хворих возити на діагностику, а діагностичну систему – до хворих.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини