Для Малинської лікарні купили УЗД-апарат за 500 тис. грн: коментар головного лікаря

Ультразвукова система дозволяє обстежувати лежачих хворих без транспортування

Учора стало відомо, що головний медзаклад Малина поповнився новою важливою апаратурою. Тепер на базі Малинської лікарні працюватиме сучасний мобільний УЗД-апарат.

Як уточнив MALYN.MEDIA в.о. головного лікаря Антон Гончарук – наразі це перший такий апарат у наші лікарні. Головна його користь у тому, що він дасть змогу не хворих возити на діагностику, а діагностичну систему – до хворих.

«Зокрема, йдеться про важких лежачих хворих. Про пацієнтів, які перебувають у реанімації на ШВЛ (штучна вентиляція легень, – ред.) Раніше ми такого апарату не мали і через це інколи діагностика ускладнювалася. Інколи пацієнт не в реанімації, але здолати усі дверні пройми з ліжком – складно. Тепер це буде простіше. Апарат невеликого розміру, це зручно», – коментує Гончарук.

З його слів, УЗД-апарат допоможе обстежувати патологію внутрішніх органів, черевної, грудної порожнини, серце, легені. А також – щитовидку, нирки, печінку, сечовий міхур… Послуга буде безплатною для усіх категорій пацієнтів.

Апарат придбали за кошти держбюджету.

У нещодавньому інтерв’ю MALYN.MEDIA Антон Гончарук також зазначав про потребу закупівлі томографа для лікарні. Вартість такої системи чимало – близько 20 млн грн. Відтак, це швидше всього має бути комерційний проєкт, місто та медзаклад зі свого боку зможуть хіба що облаштувати кімнату…

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини