Війна не завада: у Малині політика кулуарних кадрових призначень «на коні»

Валентин Сербін — директор «Малин Енергоінвесту»

Стало відомо про призначення директором ключового комунального підприємства міста ТОВ «Малин Енергоінвест» Валентина Сербіна.

Валентин Сербін є депутатом Малинської міської ради від «Батьківщини». Він активно брав участь у виборах міського голови на боці Олексія Шостака. Ледь не «бойовиком» — був передвиборчий конфлікт у Любовичах, де поштурхалися прибічники Шостака й «масовка» від «Нашого краю»

Згодом склалася неформальна депутатська група з двох осіб — Наталії Парфіненко від «Перемоги Пальчевського» та Валентина Сербіна від «Батьківщини». Були опонентами до влади, але акуратними. З часом Наталія Парфіненко стала директором ЦДЮТ.

Щодо Валентина Сербіна, то він має заплутаний політичний шлях. Він і «євробляхер», він і «Разом сила» з амбіціями нардепа, він і очолював Громадську раду при Шостаку, він і за Зеленського, але потім «Батьківщина» починається з мене». І ось — вже «Наш Край» представляє його директором КП… Одним словом — важко виділити його політичний стрижень. У 2017 році був присяжним Малинського районного суду.

ЧИТАТИ — Спроба № 5 або оповідка про те, як Валентин Сербін став активним БЮТівцем Малина

А ще у 2010 році став депутатом Ворзельської селищної ради, як самовисуванець, але ЗМІ приписували його до команди місцевих «регіоналів»…

«До редакції Сайту громади Приірпіння у суботу зранку сама зателефонувала секретарка ради Алевтина Ковальчук: «У зв’язку з тим, що відбулось кровопролиття, ворзельський осередок Партії регіонів саморозпустився й всі вийшли з партії.

На питання, чи склали вже повноваження та мандати ексрегіонали (селищний голова Олександр Венгрик та депутати-«регіонали» Валентин Сербін, Сергій Шевченко, Юлія Полянська, Юлія Вигівська, Андрій Пригунов, Ірина Калініченко, Лариса Лагодна, Володимир Шалюта, Валентина Хрокало, Олаг Атаманчук, Жанна Радченко, Андрій Федоренко, Курич Юрій, Лариса Ковтун, Ковальчук Вадим, Ігор Лисенко та Алевтина Ковальчук), секретарка ради сказала, що ні», — із Сайту громади Приірпіння, 2014 рік.

Хоч Сербін депутатствував там не активно, бо під час каденції перемістився на схід України — у Маріуполь. Той же «Сайт громади Приірпіння» позначав його як «кандидата на виліт».

«…У листопаді 2008 року я припинив виконання обов’язків директора компанії (ТОВ «Максим» — прим.) і очолив у грудні 2008 року один з їх підрозділів ТОВ «Максим — Азов Таксі» як директор.

Одночасно за сумісництвом виконував обов’язки голови правління ТОВ «Маріупольська панчішна фабрика». У червні 2014 року звільнився за згодою сторін у зв’язку зі зміною місця проживання і переїздом у м.Ірпінь», — пише Валентин Сербін у своїй біографії.

ПО ТЕМІ — Карти розкриті: призначили нового директора КП «Малин»

Варто зазначити, що після звільнення Миколи Корнійчука з посади директора «Малин Енергоінвесту» підприємством керував його новоявлений заступник Петро Дожук — помічник Тетяни Грищенко на громадських засадах. Схоже, через такий «патронат» не дуже оглядався на команду місцевих управлінців.

Тож маємо — Валентин Сербін директор ТОВ «Малин Енергоінвест», який, з огляду на послужний список, завжди умів знаходити спільну мову.

ПО ТЕМІ — «Малин Енергоінвест»: чому підприємство існує поза законом

Маємо згадати ще один цікавий факт. У Малинській міській раді й досі є фракція ПП «Перемога Пальчевського» у складі чотирьох депутатів. Тільки підсліпкуватий не розуміє, що Андрій Пальчевський є проросійською «консервою». Про нього забули лише тому, що попри шалені кошти вкладені в розкрутку проєкту, результат на виборах виявився сміховинним.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини