Малинські посадовці отримали право складати адмінпротоколи: що це означає

Штрафуватимуть за стихійну торгівлю, знищення клумб та порушення правил благоустрою

Вкінці червня члени виконавчого комітету Малинської міської ради підтримали рішення «Про надання повноважень щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення».

Це означає, що певні посадовці мерії будуть мати право штрафувати мешканців, які, наприклад, пошкодили квітники чи викинули сміття у не встановленому місці.

Таке рішення аргументують потребою зберегти чистоту у місті та потрібною дисципліною.

Нові повноваження отримають головний спеціаліст відділу ЖКГ Олександр Фролков. Він штрафуватиме за порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями, самоправне зайняття приміщення, порушення у сфері благоустрою. А також – за знищення насаджень та порушення правил утримання тварин.

Євгенія Аврамчук та Світлана Мергур’єва, які є головними спеціалістами відділу містобудування та земельних відносин, зможуть складати протоколи за ті ж порушення, окрім порушень утримання тварин.

Олександра Осадчого, начальника управління регіонального розвитку зобов’язали виписувати протоколи за порушення благоустрою, знищення насаджень, порушення у сфері громадського харчування, неправомірну торгівлю алкоголем та сигаретами, а також – за стихійну торгівлю, тобто, торгівлю з рук.

Ось офіційний перелік статей КУпАП:

150. Порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями

151. Самоправне зайняття жилого приміщення

152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів

153. Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення населених пунктів

154. Порушення правил тримання котів і собак

155. Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю

156. Порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами

159. Порушення правил торгівлі на ринках

160. Торгівля з рук у невстановлених місцях

Практика уповноважувати посадовців складати адміністративні протоколи достатньо поширена в Україні. Як правило, рішення приймають для контролю у сфері паркування, благоустрою, стихійної торгівлі.

Читайте також – У Малині під час війни об’єми сміття зросли утричі: куди вивозити будівельні відходи

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини