У Малині під час війни об’єми сміття зросли утричі: куди вивозити будівельні відходи

Мешканців міста просять не викидати будівельне сміття у баки

Війна внесла корективи у побут Малина. Зокрема, тільки об’єми сміття зросли у три рази. Комунальники кажуть: окрім наслідків обстрілів на цифри впливає ще й те, що зараз багато малинців без роботи й заповнюють вільний час прибиранням своїх помешкань. А пізніше усе гілля, земля із дерном, будівельне сміття потрапляє у сміттєві баки…

Днями на сайті мерії опублікували оголошення-попередження про те, що тепер сміттєві баки будуть під пристальним «оком» відеокамер. І звернулися до мешканців з проханням не викидати будь-яке сміття, окрім побутового, у контейнери.

Активізувалися любителі коліс…

Директор КП «Екоресурс», яке займається вивезенням сміття, Вадим Сафранчук у коментарі MALYN.MEDIA пояснює: таке недбальство нищить сміттєві баки та ламає комунальну техніку, яка й так «на ладан дихає». 

До слова, той сміттєвоз, який планували закупити взимку за 2,7 млн грн, вже не куплять. Причина – війна…

«До вивезення сміття ми залучаємо дві машини, але цього замало на теперішні об’єми. Особливо, якщо врахувати, що окрім Малина ми ще обслуговуємо Малинівку, Гранітне, Федорівку, Юрівку. Та якщо з об’ємами ще можемо справитися, то з будівельним сміттям треба вживати заходів. Вже мали ситуацію, коли через цеглу полетіла гідравліка, порвалися шланги й вийшов з ладу бункер приймання відходів», – каже Сафранчук.

Будівельне сміття потрібно вивозити окремим способом. Для цього зателефонуйте за номером 067 469 38 22. За один куб таких відходів треба буде заплатити 160 грн.

«Ніхто не хоче платити, тому й викидають будь-де, аби тільки подальше від свого подвір’я. Та ми вже готові задарма це вивезти, аби тільки попередили, а не залишали у контейнерах. Бо сміттєвози для цього не призначені. Будівельні відходи вручну забираємо і вивозимо МАЗом», – зазначає директор «Екоресурсу».

Мешканців просять прислухатися до цього прохання і бути свідомими. Що стосується уламків від обстріляних ракетами будинків, то це сміття, зі слів Сафранчука, вивозять окремо.

«Ми зверталися до мешканців, вони це все скидали на одну купу, яку ми пізніше вже цивілізовано вивозили. Претензії не стосуються потерпілих малинців, а лише тих, хто після хатніх «толок» несе у контейнери все сміття з прибудинкових територій та горищ», – наголошує Сафранчук.

Директор управління ЖКГ у Малині Василь Приходько каже, що сумарно мешканці боргують за вивезення сміття 4 млн 700 тис. грн.

«Викидати всі поспішають, а платять одиниці. Вважаю, що ми повинні думати про чистоту рідного Малина та поважати один одного. Усіх, кого зафіксують камери під час викидання будівельного сміття у баки, чекають штрафи», – зазначив Приходько.

До слова, у Києві працюють великі майданчики, які призначені виключно для будівельного сміття. Під час обстрілів міста саме туди кияни виносили весь мотлох, який залишився від їхніх осель…

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини