У Малині судили мотоцикліста, який їздив містом із перевищеною у 12 разів нормою алкоголю

Чоловіка оштрафували на 17 000 гривень

15 червня, близько 17:00 у Малині на вулиці Українських Повстанців зупинили водія мотоцикла. Поліцейський помітив у чоловіка ознаки сп’яніння. Драгер підтвердив підозри та показав результат 2,41 проміле при нормі 0,2.

Днями суд розглянув цю справу і виніс постанову.

Чоловік свою вину не заперечував, і був присутній на судовому засіданні. В результаті його визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йому присудили 17 тис. грн штрафу.

Зазначимо, що допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує автомобілем — 0,2 проміле. Вважається, що такий показник — це найлегший ступінь сп’яніння, який не впливає на поведінку людини.

З березня минулого року в Україні почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, суттєво посилилась відповідальність за керуванням автомобілем напідпитку.

Сума штрафу зросла із 10 200 грн до 17 000 грн з позбавленням права керування на рік. Якщо водія двічі впіймають нетверезим за кермом, його оштрафують на 34 000 грн. І після цього можуть ще й арештувати на десять діб чи конфіскувати авто.

Важливо, що тепер держава має право продати на аукціоні конфіскований автомобіль і пізніше віддати гроші власнику. Якщо водія впіймають двічі нетверезим за кермом впродовж одного року, то сума штрафу становитиме вже 51 000 грн, а за ґратами він проведе до 15 діб. Можуть також конфіскувати автівку.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини