879 га Іршанському ГЗК під розробку: Малинська міськрада підготувала проєкт рішення

Про надання дозволу на розробку детального плану території АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (філія «ІГЗК») на території Малинської міської територіальної громади

На сайті міської ради оприлюднено проєкт рішення про надання дозвіл на виготовлення детального плану території земельної ділянки.

«Надати дозвіл на виготовлення детального плану території земельної ділянки: АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (філія «ІГЗК») для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами на території Малинської міської територіальної громади (колишньої Луківської сільської ради) Букинської ділянки Межирічного родовища, орієнтовною площею 879 га», — зазначено у проєкті рішення.

Відділ містобудування та земельних відносин Управління регіонального розвитку виконавчого комітету Малинської міської ради має забезпечити процедуру проведення громадських слухань проєктів детальних планів територій відповідно до чинного законодавства.

Іршанський ГЗК раніше мав намір розширитися на Малинську громаду. Це питання малинські депутати розглядали на сесії у жовтні 2021 року, але не прийняли його через недостатню кількість голосів.

Вже у 2022 році на офіційному сайті Малинської міської ради опублікували повідомлення «про планову діяльність». Йдеться про те, що філія «Іршанського гірничо-збагачувального комбінату» (філія «ІГЗК» AT «ОГХК») планує вирубку лісу для геологічних робіт.

Зокрема, для вивчення титанових руд на території Селищанської ділянки надр, яка розташована на території колишнього Малинського, а зараз Коростенського району – за 10 км на північний схід від смт Іршанськ. Площа – 1857 га.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини