Іршанське ГЗК хоче вивчати поклади титану, рубаючи ліс: мешканців Малинщини запрошують до обговорення

Будуть бурити розвідувальні свердловини на 41 га

На офіційному сайті Малинської міської ради опублікували повідомлення «про планову діяльність». Йдеться про те, що філія «Іршанського гірничо-збагачувального комбінату» (філія «ІГЗК» AT «ОГХК») планує вирубку лісу для геологічних робіт.

Зокрема, для вивчення титанових руд на території Селищанської ділянки надр, яка розташована на території колишнього Малинського, а зараз Коростенського району – за 10 км на північний схід від смт Іршанськ. Площа – 1857 га.

«Запрошуємо жителів громади до обговорення даного повідомлення», — зазначили у мерії.

У самому повідомленні про планову діяльність йдеться про те, що Селищанський розсип титанових руд виявлений під час пошукових робіт ще у 70-х роках. А відтак, начебто потребує довивчення:

«Площа селищанського розсипу на 90% вкрита лісовими насадженнями, тому для улаштування мережі розвідувальних свердловин необхідна порубка лісопросік (…) Для улаштування мережі георозвідувальних свердловин потребуються прорубки загальною довжиною близько 61100 м, площею 41 га шириною не менше 6 м».

До слова, щоб розпочати свою діяльність, необхідно пройти процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД). Для розуміння, ОВД, яку запровадили у 2017 році, замінює колишню процедуру екологічної експертизи і є фактично основним дозвільним документом для провадження господарської діяльності.

Процедура займає від чотирьох до восьми місяців і передбачає кілька етапів. Зокрема, повідомлення у місцеві органи про плани роботи, що, власне, вже зробили, публікація звіту у реєстрі ОВД та, найголовніше, проведення громадських обговорень.

На підставі звіту та думки громади впродовж 25 днів департамент екології облдержадміністрації надає свій висновок щодо впливу на довкілля.

Читайте також — Іршанський ГЗК хоче розширитися на Малинську громаду: будуть добувати титан під Буками

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини