Рік тому у центрі Малина впала 500-кілограмова бомба: спогади у фото

Рівно рік тому трагічні фото з центру Малина потрапили у новинні стрічці майже всіх медіа країни

Воєнна сторінка Малина для місцевих взяла початок на 11 день війни – 6 березня, коли у центр мирного міста влучила 500-кілограмова бомба.

Пригадуємо деталі того вечора.

Це була неділя. На годиннику — близько 21:00. У місті прогримів сильний вибух. З центру Малина доносилися язики полум’я.

Малин горить. 6 березня (скриншот з відео Малинської міськради)

Вже за годину радник міністра МВС Антон Геращенко опублікував, що ворог завдав удару по Овручу, Коростеню та, власне, Малину. Від удару у нашому місті повністю зруйнована будівля військкомату, пошкоджені прилеглі будинки. Уламки розлетілися околицями.

«Знищено три автомобілі, попередньо загинула одна людина та постраждало ще троє», — йшлося у повідомленні.

Вже вранці стало відомо, що ворог повністю знищив не лише військкомат та припарковані авто, а й пошкодив церкву та перетворив Соборну площу на суцільні катакомби. Постраждав також міст через Іршу.

За майже два місяці військком Олександр Сердюк згадуватиме деталі того вечора: «Зазвучала сирена і буквально за 20-30 секунд впала бомба. Частина людей була у приміщенні військкомату, зокрема, і я. Дуже важко це згадувати.  Тоді загинув наш військовослужбовець, який стояв на посту перед військкоматом. Ще кілька – отримали поранення, не встигли сховатися».

Як розповідав Сердюк, важливу документацію вдалося вивезти перед ударом та зберегти.

Проте, як запевняють військові, навіть такий розвиток подій – не найгірший. Ворог планував взагалі зайти у місто та окупувати його. І лише завдяки оперативній реакції військових, плани рф – вдалося зруйнувати.

До речі, завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення Малинської лікарні Наталя Полянська розповідала, що того вечора медики також були в операційній і робили важливу операцію.

«У вечір, коли обстрілювали центр Малина, ми працювали в операційній. Разом з колегами прийняли рішення, що випадок надто складний і нам треба терміново оперувати. Потім в нас ще була жінка із сильною кровотечою – і також у цей час була сирена і сильні вибухи неподалік. Два найважчих випадки чомусь збіглися саме з найбільшими обстрілами Малина та околиць», — пригадувала Полянська.

6 березня Малин прийняв перший великий удар. Тоді ми не знали, що може бути ще гірше…

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини