«Говорить Україна» по-малинськи: суд розглянув курйозну сімейну сварку

Тут було все – і лупцювання табуретками, і копання ями о третій ночі, і хованки під столом

Цей конфлікт зав’язався під час суворого локдауну у травні минулого року. Батько із сином так сильно побили свого зятя, що все завершилось судом. Та, зі слів свідків, сам потерпілий – теж має рильце в пушку і нібито добряче спровокував родичів співмешканки. Що ж трапилось того злощасного вечора, розбирався Малинський районний суд.

28 травня 2020-го, близько 20:00 батько з сином приїхали у помешкання, де жила їхня донька із співмешканцем. Метою візиту стало з’ясування стосунків із зятем. Під час сварки чоловіки спочатку словесно один одного принижували, а тоді батько із сином повалили зятя на землю і почали товкти кулаками.

В якийсь момент тесть схопив дерев’яного стільця і почав ним гамселити потерпілого. До нього приєднався і син. Зять спробував сховатися від агресивних родичів під стіл, однак ті за деякий час знайшли його, витягли звідти і продовжили лупцювати… А в кінцевому результаті намагались викрасти його комп’ютер….

Із матеріалів справи  дізнаємось, що раніше молода сім’я мешкала із батьками у Різні. І чоловіки не мирились із собою ще з того часу. Цього разу сварка виникла, через ось що. Напередодні потерпілому конче треба було «закопати бетонні кільця». Обвинувачені пообіцяли йому допомогти, бо начебто брат співмешканки був винен потерпілому гроші і у такий спосіб хотів їх відпрацювати.

Проте у домовлений час чоловіки не приїхали на допомогу. І зять «змусив копати яму співмешканку». У залі суду бідолаха зізналась, що напередодні чоловік заставив її «до третьої ночі копати яму». При цьому сам стояв збоку і світив їй ліхтариком.

Батько та брат обурились такій експлуатації дочки і сестри, а тому вирішили розібратися із зятем. Але схоже чоловік не вважав себе винним і, зі слів нападників, почав їх ображати та провокувати. Нібито в цей момент терпець чоловіків і увірвався. Тоді й пішли в хід стільці.

Свідком у справі виступила також теща потерпілого, яка переконувала суддю, що її зять – покидьок, який змусив доньку посеред ночі копати яму. Однак, зі слів жінки, вона цьому не здивована, бо, мовляв, ще коли молода сім’я мешкала з ними, зять постійно скандалив і провокував сварки.

Після бійки потерпілий звернувся до суду і вимагав виплатити йому моральну компенсацію. Так, він хотів, аби тесть та брат жінки заплатили йому по 25 000 гривень моральних збитків.

Суддя розглянув справу, оцінив тяжкість злочину, вислухав всі сторони і зобов’язав батька із сином заплатити зятеві…по 850 гривень.

Потерпілий також просив суд, аби той заборонив батькові та братові жінки «наближатись до його помешкання на 500 метрів», однак суд не знайшов потрібних аргументів, аби задовольнити прохання. Справу розглядали 8 жовтня.

Нагадаємо, Малинський суд своїм рішенням звільнив від покарання водія  ТОВ «Папір-Мал», який ледь не задушив жінку.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини