У Малині з’явилася вулиця імені Валерія Залужного: перелік нових топонімів

Таку назву отримала вулиця Ніни Сосніної

На сайті Малинської міської ради опублікували рішення сесії про перейменування понад 70 топонімів у громаді. Це рішення депутати підтримали 7 липня під час сесії.

Зокрема, йдеться по 47 нових назв у Малині.

Так, у переліку бачимо вулицю, названу на честь Генерала Валерія Залужного. Цю назву отримала колишня вулиця імені Ніни Сосніної.

Також на карті міста тепер буде вулиця Героїв України (раніше — Тараскіна). А вулиця і провулок Добролюбова тепер називатимуться на честь дисидента, автора «Акту проголошення незалежності України», Героя України Левка Лук’яненка. Колишню вулицю Чкалова, радянського льотчика-випробувача, перейменували на честь Полку «Азов».

Окрім цього, тепер у місті є вулиці Симона Петлюри, Червоної Калини, Івана Мазепи тощо. Маємо також вулицю Єльців, названу на честь перших відомих власників Малина.

Частина вулиць у громаді отримали доволі примітивні нейтральні назви — як от Волошкова, Сонячна, Черешнева і Верескова.  

До слова, зі списку, який був у проєкті рішення, зникла вулиця Горького, яку мали перейменувати на честь Добробатів.

Детальніше — у скриншотах з рішення.

Як писало MALYN.MEDIA, у березні перелік напрацьованих варіантів виносили на обговорення громади. Після обговорення практично усі назви залишилася без змін, за винятком пропозиції щодо перейменування вулиці Тараскіна у Малині. Її пропонували назвати на честь ідеолога українського самостійництва Миколи Міхновського, але, як бачимо, вирішили в результаті перейменувати на честь Героїв України.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини