Робота закладів Малина під час повітряної тривоги: коментар мера

Під час сирен працівники повинні разом із відвідувачами прямувати до укриття

На початку цього тижня рашисти обстріляли торговий центр у Кременчуці.  Попри те, що звучав сигнал тривоги, під час обстрілів усередині та на території ТЦ було близько 1000 осіб – це і працівники, і відвідувачі.

Після цього випадку по Україні пішла хвиля нових вимог до роботи закладів. Малинська громада не стала винятком.

Днями малинський міський голова Олександр Ситайло підписав розпорядження про роботу закладів під час повітряної тривоги.

Нові вимоги стосуються підприємств, установ, організацій, магазинів, супермаркетів, місць надання перукарських, косметичних послуг, кав’ярень, кафе, ресторанів, інших місць сфери торгівлі та послуг, які розташовані на території Малинської громади.

Наше видання звернулося за коментарем до Олександра Ситайла щодо його розпорядження.

«Я розумію, що усі ми так чи інакше звикли до сирен, але маємо собі нагадувати, що небезпека залишається високою. Саме тому міська влада закликала підприємців та керівників різних установ запровадити нові правила на випадок повітряної тривоги. Керівники повинні перевірити евакуаційні шляхи, встановити таблички з планом руху до захисних споруд, розмістити схематичні плани укриттів», – зазначив мер.

На те, як він бачить роботу, наприклад, салонів краси, Олександр Ситайло відповів:

«Як тільки пролунає сигнал, одразу зупиняти роботу  і йти в укриття. Це стосується і цих же перукарень. Зупиняйте процес і разом з відвідувачами переходьте туди. Я знаю про випадки, коли відповідальні заклади так робили. І люди наполовину пострижені спускалася в укриття, як би це дивно для когось не звучало», – зазначив мер.

Попри те, що це розпорядження має радше рекомендаційний характер, мер наголошує: до вимог треба поставитися серйозно.

«Як би кожен це не сприймав, але повірте, якщо, не дай Боже, влетить ракета кудись – прокуратура одразу знайде, у кого спитати, чому кафе чи магазин працювали. І в такому випадку це буде адміністрація підприємства», – вважає Ситайло.

На завершення він також додав, якщо вас тривога застала на вулиці, принаймні, пришвидшіть ходьбу та пройдіть в укриття…

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини