Рейтинг спроможності громад: Малинська – на 83 місці

Для порівняння, Коростенська — на 7-ому, Радомишльська — на 85-ому, а Коростишівська — на 182-ому місці

В Україні проаналізували спроможність громад, чисельність яких до 150 тисяч мешканців. До рейтингу, який оприлюднив Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», ввійшли 10 громад Житомирщини. До рейтингу увійшли 10 громад Житомирщини, зокрема:

7 місце – Коростенська громада

18 місце – Овруцька громада

31 місце – Баранівська громада

59 місце – Новоград-Волинська громада

83 місце – Малинська громада

85 місце – Радомишльська громада

105 місце – Бердичівська громада

182 місце – Коростишівська громада

232 місце – Ушомирська громада

257 місце – Олевська громада

Загалом по Україні оцінили 1415 громад. Під час оцінки враховують корупційні скандали, співпрацю з іншими громадами та з мешканцями, політичну активність, громадський бюджет, програми «Відкрите місто», «Розумне місто» та «Безпечне місто».

А також брали до уваги наявність інвестиційного паспорта, міського брендингу, якість промоції та співпрацю з бізнесом.  та Критеріальні показники, які беруться до уваги при оцінці інституційної спроможності та сталого розвитку малих і середніх громад України:

Також, від цього року оцінюються наявність сторінки «Енергозбереження» на сайті громади та її якісне наповнення та інформації про діяльність громади на порталах відкритих даних (реєстри договорів КП, звітність виконкому, пропозиції бізнес стартапів, тощо).

Оцінювання не враховує соціальні проєкти, благоустрій, вивіз ТПВ, спортивні досягнення, стан охорони здоров’я та освіти, рівень депутатської освіти, стан дорожнього покриття, інформацію «так» без посилання на джерело для перевірки. Всі відповіді в опитуванні повинні містити посилання на перевірку.

Читайте також – «Раннє втручання» для вагітних: Малинщина єдина в області долучилася до пілотного проєкту.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини