Микола пішов, але ім’я його процвітає: КП «Малин» продовжує дробити тендери

У нових тендерах на Prozorro Поліновський досі значиться відповідальною особою

Минулого тижня КП «Малин» провело три тендери, які стосуються прибирання доріг від снігу. І відповідальною особою у всіх закупівлях зазначений колишній директор підприємства — Микола Поліновський, який офіційно пішов з посади ще 22 листопада. При цьому договори з підрядником підписує вже новий керівник КП — Сергій Кириченко, який зараз значиться виконуючим обов’язки.

По снігоприбиранню знову «профільна робота» КП «Малин» дісталася сторонньому виконавцю — переможцем стало ТОВ «Юнігран» та АТ «Малинський каменедробильний завод».

Проводили тендери 7-8 грудня. Сума кожної закупівлі складає до 50 тис. грн – два по 49 990 грн і один  на 49 900 грн. Як бачимо, у Малині далі великі суми ділять на менші. Нагадаємо, що у кілька «підходів» тендери проводили й по нанесенню дорожньої розмітки, з якою цьогоріч особливо пожвавилися у Малині.

Ми вже писали, що такий розподіл тендерів на кілька дрібних потрібен організаторам, щоб провести торги без використання електронної системи закупівлі. Цей спосіб дозволяє укладати прямі договори з виконавцем чи обрати підрядника через спеціальний каталог. Але за умови, що сума тендеру не перевищує 100 тис. грн – як у нашому випадку. Із закупівлями, дешевшими ніж 50 тис. грн, ще простіше: за них не потрібно звітувати. «Малі» суми також дозволяють не оприлюднювати усі документи. 

До слова, недавно сам Микола Поліновський — вже в ролі стороннього спостерігача — коментував журналістам, що у КП «Малин», за його директорства, відбирали роботу, і що, мовляв, «жирні куски» завжди перепадали стороннім підприємствам. Не будемо запитувати у вже не директора, чому ж він безпосередньо підписував ці договори, які шкодили підприємству… 

Очікуємо, що хтось натисне кнопку «поінформувати про порушення» й напише, що у тендері відповідальна особа вже за прибирання снігу не відповідає.  

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини