Ще одна шанувальниця путіна: судитимуть мешканку Радомишля, яка виправдовувала агресію росії

Зі слів жінки, «Крим вже 40 років як російський», а звірств у Бучі — не було…

На Житомирщині Служба безпеки продовжує викривати та притягувати до кримінальної відповідальності прибічників політики росії. Серед викритих на ворожій пропаганді – 43-річна безробітна мешканка Радомишля.

Про це повідомили в СБУ.

Відомо, що шанувальниця країни-агресора тривалий час проживала у росії. Повернувшись до України ще до повномасштабного вторгнення, вона оселилася у Радомишлі. Взагалі, вона родом з Сумщини.

«Маючи антиукраїнські погляди, які тільки посилилися упродовж років життя у рф, неодноразово нав’язувала мешканцям містечка своє «бачення» політичних подій у світі та в Україні. Зокрема, спілкуючись із сусідами та знайомими, зловмисниця повністю схвалювала військові дії путіна на території нашої держави.

Вона агресивно стверджувала присутнім, що «найближчим часом він звільнить Україну від бандерівців, прибере фашистську владу, а сам буде тут володарювати», — йдеться у повідомленні СБУ.

Для цього нібито у росії вже мобілізовано достатньо чоловіків, переконувала вона. Хоча у разі потреби прихильниця кремля готова була відправити на фронт власних дітей – воювати на боці окупантів…

Жінка активно насаджувала класичні пропагандистські шаблони і щодо тимчасово окупованого Криму, який, з її слів, теж «вже 40 років як російський».

Також фігурантка привселюдно заперечувала обстріли ворогом Харкова, звірства у Бучі та Ірпіні, переконуючи, що ці міста нібито ніхто не чіпав. З її слів, це все «пропаганда українського телебачення, яка націлена на бандерівців-телеглядачів».

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру в умисному виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році. А також — у виправдовуванні тимчасової окупації частини території нашої держави, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Нараді досудове розслідування вже завершили, матеріали скерували до суду.

Читайте також — За матеріалами СБУ судитимуть вчительку з Житомира: вже 30 років «відчуває себе окупованою»

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини