Про малинську медицину: «як украли…»

Насправді буде не про лікарів

Не важливо, у якому «СМТ» чи вбогому «райцентрі» ти знаходишся, і не важливо, чи доходять до тебе «інсайди» — достатньо поглянути на комунікацію органу місцевого самоврядування з громадою.

Якщо така відсутня, то це «обоюдоострая» проблема. Як влади, так і громадян.

Якось написав собі у фейсбуці: «Фейсбук підсовує оманливе відчуття глибини…»

Фраза гарно ілюструє позицію суспільства, тих хто не влада. Є проблемна ситуація — приходиш у фейсбук, критично висловлюєшся, сміливо кажеш, що так, мовляв, і так, так не годиться, і все твоє єство відчуває задоволення — є почуття активної участі в житті громади. Та й по тому. Вже й не згадаю, коли ногами ходили під кабінети.

Влада своєю чергою наповнює «офіційний фейсбук» безперервним потоком лайна: вітання, покладання, вручання, отримання… Ще трохи, й там напишуть про день народження Патріса Лумумби. Схоже, в кабінетах влади все виглядає, як гарна комунікація, є відчуття двостороннього зв’язку. 

Але чим насправді є ця какофонія голосів? Ось чим: одні багато й голосно кричать в тин, а інші, не менш активно, у ворота. Буває міняють позиції. Але не сходяться на одній лінії комунікації.

От. Про комунікацію й хочу сказати. Мерія видала у фейсбуці невтішну новину щодо малинської лікарні: «дєнєг нєт, но ви там дєржитєсь»! Хто хоче прочитати, ось посилання www.facebook.com/MalynCityCouncil/

Але якщо коротко, то: держава недодає, на зарплату лікарям не вистачає, треба оптимізуватися, треба щось скоротити, і меч завис над пологовим відділенням. 

Не можу коментувати, що там з медициною, але очевидний висновок перед очима, і вже й не зникає: «знову, як украли…»

Повідомлення дійсно важливе. Але у фейсбуці, і, увага, — десь близько 22-ї години! Наче й сказали, а наче й ні. А, може, треба було ставити серед ночі? Тоді, дивися, менше людей побачить, менше крику.

Що таке взагалі цей фейсбук? Нічого. Додатковий комунікативний канал.

Про фейсбук не згадує жоден закон. Натомість закони не забувають про «офіційний вебсайт». Закони зобов’язують наповнювати його певним чином. Вебсайт — офіційне вікно, а не фейсбук. 

Але офіційний вебсайт малинської мерії більше схожий на порнографію (непристойно наповнюється). Купа дурні, а важливе й обов’язкове для оприлюднення треба ще вміти пошукати. І навіть там не все «обов’язкове» є. Може, хто давно був, тисніть сюди.

Ну справді?! Скільки ще? Скільки можна постійно маскувати важливе, видавати його так скромно «наче вкрали щось і тікаємо»…

Як тільки ситуація критична, так відразу МИ, ВОНИ, ХТОСЬ… Якась загальна фотка. Як грамоти й подарунки: купа персоналій, всі на місці, для кожного — окреме фото.

Ось і у вечірньому дописові: «Тому питання подальшої роботи Малинської лікарні було розглянуто представниками депутатських фракцій…»

Хто представник? Яких фракцій? Де персоналії? Назвіть прізвища депутатів. А «фракції» залиште для Верховної Ради.

«Зважаючи на таку складну ситуацію, спільно було вирішено здійснити ряд заходів».

Знову: ми, спільно… Хто?

«Окремо слід сказати про роботу пологового відділення. Останніми роками кількість пологів у Малинській лікарні є, на жаль, недостатньою, щоб отримувати належне державне фінансування. Тому доручено спеціально створеній комісії перевірити роботу керівника пологового відділення і персоналу та зробити висновки».

Знову: спеціально створена комісія… У вас що, обмеження у фейсбуці? Банять за додавання документів? Хто «комісари»?

А ось це жирним виділю: «… перевірити роботу керівника пологового відділення і персоналу та зробити висновки».

І сміх, і гріх. Що в цій ситуації перевіряти буде комісія у персоналу та керівника? Вони мали підвищувати народжуваність? Може, вони самостійно визначають рівень заробітної плати? І взагалі — це схоже на вердикт повідомлення. Всі проблеми персоналізуються на пологовому відділенні.

Нема тут міського голови, нема заступників, нема відділу охорони здоров’я, нема буйного депутата — є «хракції», комісія, і пологове, яке не розповсюдило інструкцію, про те, як під час відключення світла готувати «клієнтів» для відділення.

Все буде добре. Буклети вже в розробці.

А, може, я гарячкую? Дали інформацію відразу, як гарячий пиріжок…

Інфографіка подій:

Твердження про те, що страус ховає голову в пісок, є хибним

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини