У МОЗ назвали найбезпечнішу вакцину для вагітних

Зараз триває активна дискусія з приводу того, чи варто все-таки вакцинуватися вагітним

У МОЗ запевняють: вагітні жінки, особливо у другий і третій триместр, мають ризик важкого перебігу коронавірусу. що Особливо це стосується тих, хто має зайву вагу або супутні захворювання (цукровий діабет або інші). І кажуть, що у таких випадках є ризик смерті…

Днями головний санітарний лікар України та заступник голови МОЗ Ігор Кузін роз’яснив, якою вакциною краще вакцинуватися вагітним.

«Згідно з клінічним дослідженням, вакцина Pfizer була протестована повною мірою. У тому числі в дослідження входили також вагітні жінки або ті, які завагітніли впродовж нього. Тому безпечність та ефективність вакцини Pfizer для вагітних доведена», – запевнив головний медик країни.

Рішення про вакцинацію вагітної перекладається на плечі акушера-гінеколога, який «веде» жінку. Після оцінки супутніх станів вагітної жінки, вивчення її імунітету, після отримання інформації по перебігу вагітності – приймається рішення про використання вакцини й про вакцинацію вагітної. Для цього на даний час використовується лише одна вакцина – Pfizer.

Водночас є вакцини, для яких вагітність – однозначне протипоказання. Це антиковідні сироватки AstraZeneca і CoronaVac.

Читайте також – У МОЗ повідомили про початок вакцинації дітей.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини