Засідання сесії Малинської міської ради перенесли на 8 липня

Аргументували тим, що треба допрацювати проєкти рішень

Минулого тижня у п’ятницю депутати Малинської міської ради вперше за період війни мали зібратися на чергову сесію. Усі попередні засідання проводили онлайн. Проте засідання перенесли на 8 липня. Кажуть, що є потреба допрацювати проєкти з порядку денного.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні міського голови Олександра Ситайла.

«Керуючись ст. ст. 42, 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в зв’язку з необхідністю доопрацювати проєкти рішень, перенести дату засідання сесії міської ради восьмого скликання на 08 липня 2022 року на 16.00 год», – дослівно зазначено у розпорядженні мера.

У порядку денному назбиралося чимало важливих питань. Це і бюджетні, і земельні, і також питання комунальної власності, освіти та дерусифікації. З важливого – розглядатимуть також проєкт рішення щодо затвердження генплану Малина.

У переліку питань комунальної власності – прийняття на баланс комунальних підприємств міста будматеріалів, які мають використати на відновлення обстріляних будинків.

Також у списку низка питань про перейменування місцевих шкіл на ліцеї. Як вже писав MALYN.MEDIA, перша школа Малина замість довжелезної назви Малинський загальноосвітній навчально-виховний комплекс «Школа-ліцей № 1 ім. Ніни Сосніної» І-ІІІ ступенів отримає назву «Малинський ліцей №1».

За таким же принципом перейменують другу, третю, четверту, п’яту та шосту школи Малина. Також з’явиться Луківський, Недашківський, Гранітненський та Малинівський ліцеї. Колишні школи стануть гімназіями у Нових Вороб’ях, Пиріжках, Українці.

Окрім цього, на розгляд депутатського корпусу винесуть питання про зміни до регламенту міськради. Зокрема, планують дозволити сесійні засідання у режимі відео- або аудіоконференцій на період війни.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини