У Коростишеві депутати намагалися відправити мера у відставку

Мер Іван Кохан звернувся до суду і називає це саботажем

Сьогодні, 28 квітня, у сесійній залі Коростишівської міської ради частина депутатів зібралася, щоб прийняти рішення про дострокове припинення повноважень Коростишівського міського голови Кохана Івана Михайловича. Але забракло одного голосу.

Про ситуацію розповіла керуюча справами виконавчого комітету Коростишівської міської ради Оксана Полєшко у фейсбуці.

«Шановні мешканці! В міській раді зараз відбувається вакханалія, яку утворили 18 депутатів (з 26 від загального складу ради) і рахують, що це проходить сесія. Навіть не довівши інформацію ні до населення, ні до інших депутатів, незаконно зібрались у сесійній залі, і творять вакханалію щодо припинення повноважень міського голови. Коли голосів ЗА в скриньці опинилося 17, а не 18, тобто не вдалося отримати необхідну кількість голосів, заколотники вирішили, що раз таке діло, то хватить і 17) хтось застряг на математиці третього класу, де вчили заокруглення.

 Але не навчились за стільки скликань читати і поважати закони України, де чітко зазначено умови для припинення повноважень міського голови. Частина третя статті 79 закону Про місцеве самоврядування говорить, що для прийняття такого рішення потрібно НЕ МЕНШЕ двох третин голосів від загального складу ради. Тобто Не менше 2/3. Депутатів в раді 26. Математика – 26/3*2=17,3. Проголосувало 17 депутатів. А 17 це менше ніж 17,3. Але по беззаконню йти для наших депутатів то звично…» – написала Оксана Полєшко.

Телефоном Коростишівському радіо міський голова Іван Кохан повідомив, що він подав заяву до суду та прокуратури в зв’язку з тим, що проведення засідання відбулося з порушенням чинного законодавства.

«По-перше, не було оголошено в законний спосіб порядок денний і не було повідомлено загальний депутатський склад. По-друге, в частині третій статті 79 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” чітко зазначено умови для припинення повноважень міського голови – потрібно не менше 2/3 голосів від загального складу ради, тобто 18 голосів з 26. Але проголосували 17 депутатів. Тобто, рішення незаконне і це буде доведено у судовому порядку», — зазначив Іван Кохан.

Звернення Івана Кохана

У своєму зверненні, яке також опублікували на сторінці Коростишівського радіо, міський голова назвав цю сесію самопроголошеною. Він також зазначив, що консолідовану роботу влади останні п’ять років саботують.

«Мої постійні дії вже восьмий рік поспіль на цій посаді не дають розкрасти ринок, сотні гектарів землі. А також залучають надходження до бюджету за користування земельними ділянками. Багато-багато інших питань, які є основою бюджету Коростишева, а бюджет це успіх у всіх наших починаннях. У цей час, коли ми всі маємо згуртовані, у декого в очах калькулятори. Забудьте про це. Працюють силові структури. Сьогодні ви звинувачуєте мене в тому, в чому немає у вас доказів», — сказав Кохан.

Мер також зазначив, що проаналізують ефективність окремих структурних підрозділів мерії, і ймовірно будуть оптимізовувати кадри.

«Зарозумілість, невиконання своїх посадових обов’язків ні до чого доброго не призведе. Але якщо я вам в усьому винен – це ваша думка. Думка людей, які нас обирали, – зовсім інша. Ми передивимося всі наші напрацювання і висновки будуть зроблені. Ми вийдемо з тих депресійних моментів, з саботажу, який ви творите з 18-го року, тому готуйтеся до конструктиву та відповідальності. І не забувайте, що ви пішли проти єдності», — каже мер Коростишева.

Заяву стосовно ситуації оприлюднила і народна депутатка Тетяна Грищенко (Малинський округ №66). Вона, зокрема, переконана, що такі дії частини депутатів в умовах воєнного стану – це дестабілізація ситуації в одній з найбільших громад області. Тетяна Грищенко також зауважила: «Якщо даний фарс продовжиться», вона звернеться із заявою до правоохоронних органів.

«Як обраний народний депутат від 66 округу хочу зробити офіційну заяву, що те, що відбувається останні кілька сесій в Коростишівській міській раді, виглядає як фарс та грубе порушення чинного законодавства! Ситуація, яка склалася в Коростишівській громаді є складною і криза управління виникла не сьогодні. І, звичайно, зміни в Коростишеві потрібні! Якщо даний фарс продовжиться, я як народний депутат, маючи прямий мандат від виборців з Коростишева, залишаю за собою право з відповідними заявами звернутися до правоохоронних органів», – йдеться у дописі Тетяни Грищенко.

У 2020-ому Івана Кохана (від «Пропозиції») обрали на другий термін на посаду мера.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини