Привиди малинської мерії: хто у Малині відповідає за комуналку та відновлення

Ми могли б розповісти, але нас послали…у фейсбук

Чи важлива посада першого заступника міського голови? Беззаперечно. Він навіть виконує обов’язки мера у випадки його відсутності. А якщо міський голова на місці, то першого заступника кидають на найвідповідальніші «амбразури».

Тільки от у Малині з першим замом вже майже другу зиму якось не склалося.

Торік буквально на початку зими з мерії пішов Леонід Мартиненко. І лише вкінці лютого, у переддень війни, цю посаду офіційно обійняв Сергій Фурник, який прийшов «до влади» з Малинського лісгоспу.

Потім війна…

На початку вересня міський голова видає важливе розпорядження, яким закріплює першого зама Сергія Фурника як головного відповідального за відбудову Малинської громади.

Сказати, що це важлива ніша, – не сказати нічого. Коли холоди не за горами, треба максимально уважно простежити, аби всі пошкодженні домівки були готові до зими. І тут не про каравани чиновників до мосту, а про побут усіх, чия оселя постраждала від обстрілів. Щоб нікого не забули, щоб все було як треба. З цим зрозуміло.

На початку жовтня – ще одне важливе розпорядження мера. У Малині стартує опалювальний сезон і відповідального призначають знову… першого заступника – Сергія Фурника.

Дослівно так і звучить: «Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Сергія Фурника».

На перший погляд, все добре. Відповідальну людину закріпили, ситуація під контролем, «вони працюють»… Тільки є одна малеееесенька проблема – у коридорах мерії (й не тільки) давно відомо, що Сергій Миколайович Фурник вже понад місяць десь там, тільки не на «комунальному фронті»… Приїхали!

До слова, біографії Сергія Фурника досі немає й у відповідному розділі на сайті мерії… А ще «білий дім» приховує свою структуру — «сторінку не знайдено». Тут, панове, вже, здається, треба терміново викликати «Битву екстрасенсів». У всьому хаосі «владних доріг» завелися привиди.

А якщо серйозно, то цілком очевидне питання: хто зараз у Малині відповідає за ситуацію з а) відбудовою; б) опалювальним сезоном?

Бо якщо попередній міський голова Олексій Шостак видавав укази підлеглим не коментувати (хоч і сам міг наговорити на «три корзини»), то теперішня каденція, схоже, обрала одну з політтехнологій – мовчати. Чи то – відмовчувати. Мовляв, як щось важливе буде, – то дізнаєтеся з нашого фейсбуку…

Тільки от на фейсбуці Малинської мерії про реальний стан справа – майже нічого. Там клопітливо розбудовують образ ідеального Малина. Й таким примітивним новинам як от теплопостачання – там ніде втиснутися: між вітаннями, одами керівництву області, нардепам та культурою.

Не пишуть на сторінці мерії і пояснень, чому два місяці ніяк не запрацює школа; чому над містом коптить чорний дим та що то за церква на центральній площі Малина, на яких підставах вона там знаходиться й чому її настоятелі не проводжають в останню земну путь наших воїнів? І ще багато є такого, чого «не написано».

Теорія про страуса – хибна. У природі вони насправді голову в пісок не ховають. Але як не згадати це «заблуждєніє»…

Читайте також — Бутафорне інформування або що не так з фейсбук-сторінкою мерії Малина

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини