Позачергова сесія обласної ради: єдине питання — «Житомироблагроліс»

Депутати проти, щоб комунальне підприємство «Житомироблагроліс» у результаті реформування перейшло в іншу власність

10 січня депутати Житомирської обласної ради зібралися на позачергову сесію, щоб направити звернення до центральних органів влади стосовно реформування лісової галузі.

«На сьогоднішньому засіданні пропонується розглянути звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення прийняття проєкту Закону України “Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства “Ліси України”», – сказав в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Відомо, що наприкінці 2022 року на сайті Державного агентства лісових ресурсів з’явилася інформація, вірніше, проєкт закону, яким передбачено створення Державної акціонерної компанії «Ліси України». До складу компанії мають увійти державні лісгоспи й ліси комунальної власності.

«Я нічого не маю проти реформи, можливо, потрібно реформувати. Сьогодні не все так гарно у лісах, реально є проблеми. Але моє бачення, думка, як керівника підприємства: я не погоджусь з тим ніколи, що КП “Житомирагроліс” має увійти до цієї акціонерної компанії», – сказав депутат Житомирської обласної ради, генеральний директор ЖОКАП «Житомироблагроліс» Ігор Рибинський.

Ігор Рибинський. Фото: Житомирська облрада

«Про користь цієї реформи абсолютно нікому не відомо, – каже Ігор Рибінський. – Нас ніхто не проінформував, з нами ніхто її не обговорював. Ніхто не порахував, не розібрався, який буде її економічний результат, зрештою, що принесе ця реформа, що будуть мати люди, що буде мати громада, що у підсумку буде мати держава».

Нагадаємо, 9 січня на позачерговій сесії Малинської міської ради депутати підтримали подібне звернення.


Проєкт Закону України: Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України»

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини