Перейняли «неоціненний досвід» Шостака — без регламенту, без порядку денного

Нові обличчя використовують негативні «напрацювання» попередників. Це звичка, злий намір чи відсутність досвіду?

Нагадаємо, що Малинська міська рада попереднього скликання під керуванням Олексія Шостака спромоглася прийняти регламент аж на десятій (!!!) сесії. При тому, що законодавством чітко визначено — не пізніше другої сесії. 

Згодом Олексій Григорович вирішив запровадити ще одне місцеве ноу-хау: не оприлюднювати повноцінний порядок денний сесій, бо це начебто «заважає роботі». Очевидно, якщо попередній перелік питань ніхто не бачить, то його можна коригувати під час «балу», чи то — сесії. А це порушення. Але колишній очільник Малина в цьому особливої проблеми не бачив. І впевнено посилався на досвід Коростеня, мовляв, там так само роблять і ні в кого питань не виникає.

Але ми перевірили… І ні, в Коростені все нормально. Та на відміну від Малинської міської ради тамтешня рада публікує вичерпний перелік питань, які виносять на розгляд депутатам. Може, Олексій Григорович мав на увазі якийсь інший Коростень…?

Ексмер Малина також полюбляв при першій нагоді наголошувати на тому, що він «правник». Тепер маємо нову раду, нового голову, і, що важливо, «правника» на топ-посаді секретаря міської ради в особі Майстренка Василя Петровича. А сценарій роботи й надалі повторюється

Дежавю?!

Ну бо ж, як інакше сприйняти такий аналогічний підхід до роботи? Ось, наприклад, Малинська міська рада восьмого скликання збирається 29 січня 2021 року на третю (!!!) сесію без нового регламенту — малої конституції органу місцевого самоврядування. І вже не важливо: третя, четверта чи десята сесія — бачимо грубе порушення Закону, якого чомусь не помічають міські “правники”. 

І про порядок денний ситуація феноменально схожа. Покажемо наочно.

«29 січня — чергова сесія міської ради» — таким оголошенням офіційний сайт Малинської міськради повідомляє  про чергове засідання депутатського корпусу. 

І прикріплюють до повідомлення “порядок денний”. Ну як порядок денний – так, умовний, дуже умовний список навіть не питань, а тем, над якими будуть працювати.  

«На розгляд ради будуть винесені питання:

  1. Питання бюджету.
  2. Питання земельних відносин.
  3. Питання комунальної власності.
  4. Організаційні питання», – пишуть на сайті ради. 

Але і на цьому не все. В оголошенні сесія не нумерується, а це ще один «неоціненний» досвід, перейнятий від попередників. 

З такими підходами на позачергових сесіях без порядку денного та з абстрактним регламентом — «з коліна» чи то «з руки» — можна й Іршу повернути у зворотному напрямку…

Нагадаємо, 15 січня делегація з новообраних керівників Малинської міської територіальної громади навідалася до колег з Коростеня. Малинців цікавив досвід організації роботи виконавчого органу та міської ради, розподіл обов`язків між заступниками міського голови, керівниками відділів та управлінь, сільськими старостами.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини