П’ять на п’ять: 5 фракцій Малинської міськради поділили 5 постійних комісій

На першій сесії минулого тижня новообрані депутати Малинської міської ради затвердили склад і обрали голів постійних комісій.

Нагадаємо, що постійні комісії формуються з-поміж депутатів. Відповідно, до складу нових комісій ввійшли представники п’яти політичних сил, які за результатами цьогорічних виборів пройшли в міську раду.

Серед головних завдань членів комісій – попереднє вивчення питань, які включатимуть у порядок денний сесії. Також вони контролюють реалізацію рішень ради і виконують її доручення.

Так, комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту сформували п’ятеро депутатів. Зокрема, сюди увійшов Олексій Шостак, Сергій Чушенко, Марія Будник, Людмила Лазарчук, а очолив її Петро Гаєвський.

В комісію з питань комунальної власності, ЖКГ, благоустрою, енергозбереження та транспорту ввійшли семеро місцевих депутатів: Тетяна Дорошук, Надія Ліпей, Валерій Євдокименко, Ігор Малегус, Ігор Старжинський, Оксана Войтюк. Головою обрали Миколу Савченка.

Найбільша за своїм складом – комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва. До її складу потрапила фактично чверть усього депутатського корпусу – вісім депутатів.Головує тут Сергій Карпенко.Серед членівВячеслав Кашиця, ОлесяРудицька, Юрій Лісовський, Вячеслав Грищенко, Олег Мельник, Олександр Столяр і Дмитро Кисельчук.

Комісію з гуманітарних питань очолила Марія Насіканова. А до складу потрапили Віталій Лукашенко, Ольга Гуцалюк, Андрій Бенчук, Наталія Парфіненко та Валентин Сербін.

Комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури утворили семеро депутатів – Сергій Сафранчук, якого призначили головою, Галина Гончаренко, Лариса Костюченко, Дмитро Дмитренко, Віктор Хоменко, Юрій Рудченко та Леся Сніцаренко.

Важливо, що впродовж своєї каденції рада може ініціювати створення нових комісій. А також ліквідовувати теперішні, чи, наприклад, змінювати їхній склад.

Додамо, що до Малинської ради пройшли партії: «Наш край», яка отримала 16 мандатів. По п’ять депутатів представляють політичні сили «Батьківщину» та «Європейську солідарність» та по четверо — «Слугу народу» і «Перемогу Пальчевського».

Катерина Гончаренко

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини