На Малинщині хочуть створити два підрозділи добровольчої тероборони

Міська рада звернулася в область, щоб надали дозвіл

На території Малинської міської територіальної громади хочуть створити два добровольчі батальйони тероборони. Відповідні рішення однойменно прийняли місцеві депутати під час засідання сесії 25 березня. Свої голоси «за» віддали 29 присутніх депутатів.

«У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, введенням воєнного стану та ведення військових дій у нашій області, керуючись Законом України від 16 липня 2021 року № 1702-IX «Про основи національного спротиву», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Малинська міська рада вирішила звернутись до командира батальйону Житомирської територіальної оборони про надання дозволу щодо утворення Добровольчого формування Малинської міської територіальної громади», — дослівно йдеться у тексті рішення.

У рішеннях сесії зазначено, що на основі цього міськрада вирішила звернутися до командира батальйону Житомирської територіальної оборони про надання дозволу на створення двох батальйонів – «Малинщина» та «Древляни».  

Офіційна назва – Добровольче формування Малинської міської територіальної громади №1 «Малинщина» та Добровольче формування Малинської міської територіальної громади №2 «Древляни».

Малинський міський голова Олександр Ситайло повинен затвердити списки особового складу та призначити командирів.

Чим відрізнятимуться ці два добробати ТРО, не зазначається. Як і те, чому потрібно саме два таких угрупування.

Читайте також – Вийти з московського патріархату або покинути храми: Малинська міськрада звернулася до священників. ВІДЕО

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини