КП «Малин» очікує нового директора: персона може бути несподіваною

Одне з найбюджетніших комунальних підприємств міста в очікуванні нового директора — «гравці» домовляються.

Щодня Малинська міська рада щедрим феєрверком новин відчитується перед громадою про робочі будні. Щоправда, вектор повідомлень, які нам пропонують до читання, дещо зміщений на другорядні теми. Без сумніву, успіхи школярів у спорті чи відзначення свята на Малинщині – повинні бути. Але часто цими публікаціями ніби відвертають увагу від справді важливих для громади тем. 

Як от, наприклад, призначення директорів комунальних підприємств, які освоюють немалу частину бюджету і в кінцевому результаті – забезпечують порядок у місті… Але чи бачать малинці інформацію про це на офіційних ресурсах мерії?! Ні. Зате достеменно знаємо про усі культурні заходи у краї.

На сьогодні у місті є три ключові підприємства: ТОВ «Малин Енергоінвест» (постачання води, тепла, утримання будинків), КП «Екоресурс» (утримання парків, вивезення сміття) та врешті КП «Малин» (ремонт доріг, прибирання вулиць). 

Як відомо, ТОВ «Малин Енергоінвест» очолює Микола Корнійчук, під яким хиталося крісло,  але він зміг заручитися різносторонньою політичною підтримкою. Водночас затриматись на цій посаді йому вдалось і завдяки своїй фаховості – не кожному під силу керувати підприємством при зношених мережах водопостачання. 

Нещодавно дуже тихо обновився директор КП «Екоресурс». Настільки тихо, що на сайті мерії досі керівником значиться Олександр Пархоменко, який керував до того. Новим директором призначили Вадима Сафранчука, батько якого, до речі, є депутатом Малинської міської ради та, між іншим, заступником директора ТОВ «Юнігран»…

Не менш завуальованою виглядає і ситуація із керівництвом КП «Малин». Підприємство із найбільшим бюджетом сьогодні без директора. Колишній очільник Микола Стурчак написав заяву на звільнення і нібито пішов на пенсію. 

Нині обов’язки директора тимчасово виконує заступник Сергій Кириченко. Але треба розуміти, що ці обов’язки передбачені його посадою замісника у випадку відсутності керівника. І зараз важливо, хто займе цю посаду на постійній основі. Хто буде витрачати кошти громади? Хто керуватиме підприємством, яке чи не щодня проводить через Prozorro чисельні закупівлі, ремонтує дороги, освітлення та підмітає вулиці? Хто той очікуваний господарник і опора міського голови? 

Із власних джерел журналістам MALYN.MEDIA стало відомо, що – увага – на роль директора КП «Малин» розглядають Миколу Поліновського. Чи стане Микола Леонідович директором цього КП – поки що достеменно невідомо. Але, схоже, «під ковром» відбуваються якісь дивні історії. Хтось твердо підтверджує такі кадрові зміни і переконує, що Поліновський вже нині знайомився з колективом, хтось – категорично заперечує і навіть дивується. Вони хоч між собою спілкуються? – мимоволі думається. 

Нагадаємо, що Микола Поліновський є членом виконавчого комітету міської ради – наразі невідомо, за чиєю квотою. Полюбляє демонструвати спортивні досягнення у своєму фейсбуці, коментує усі на світі події та є головним націоналістом Малина – очолює місцеву «Свободу». Разом з тим, син Поліновського – Євген на останніх виборах був у списках від «Слуги народу», що демонструє партійну співдружність. 

І тепер виникає питання, хто стане «поручителем» Поліновського на посаду директора ключового підприємства: «Наш край», «Слуга народу» чи персонально міський голова, який, наголосимо, приймає остаточне рішення і ставить свій підпис на наказі про призначення? Ставимо ставки, друзі.

Читайте також – Безперервний спам в інтернеті та «мутна вода» від Малинської мерії.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини