Генпрокурорка підписала підозру нардепу з Житомирщини Сергію Кузьміних, якого зловили на хабарі

Народний депутат отримував кошти за сприяння в укладанні контрактів між приватниками та лікарнями

Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозру народному депутату від Житомирщини зі Слуги народу Сергію Кузьміних, якого 28 січня затримали на одержанні хабаря в півмільйона гривень.

Про це Венедіктова повідомила у Facebook

«Минулої п’ятниці детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП був викритий народний депутат України 9 скликання. Депутат підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. Мова про правопорушення у сфері медицини. Медицини, на яку сьогодні держава виділяє колосальні кошти й небезпідставно, звісно. Образливо. Нічого і додати.

Впевнена, що Президент України, парламентарі, члени КМУ вкладали зовсім інший зміст в процеси, пов’язані із розвитком і підтримкою охорони здоров’я – зовсім не той, із яким стикнулися в цьому випадку детективи та прокурори… Мені щиро шкода, що ця людина оступилася. Підозра мною підписана. Далі своє слово скаже суд», –  написала Венедіктова.

Вона висловила прикрість, що особа, «брат якої вершив подвиги в ім’я нашої держави і її громадян, оступилася».

Нагадаємо, ввечері 28 січня детективи НАБУ затримали народного депутата під час передачі значної суми грошей. Нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Голова фракції Слуга народу Давид Арахамія відреагував на затримання однопартійця на хабарі. Новину про це він назвав шоком.

«Сергій Кузьміних – волонтер, брат легендарного комбата «кіборгів» Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних отримав від команди величезний кредит довіри», – сказав Арахамія.

Але, з його слів, перед законом рівні всі, тому Сергій Кузьміних постане перед судом.

До слова, у грудні минулого року депутати ВРУ розглядали курйозний запит «про забезпечення Зеленського памперсами у разі ще однієї акції протесту». І тоді житомирський нардеп із ЗЕ-команди Сергій Кузьміних проголосував «за» вище згаданий запит…

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини