Станція Малин: повернення до фото

Малин чи не Малин?

Якось фото, яке прикріплене нижче, викликало жваву дискусію: хтось заперечував, що це Малин, а хтось стверджував — безспірно Малин.

Свого часу воно з’явилося на німецькому ebay, і мало підпис: Ukraine_Russland_41_Malin_zersterte_kirche_kathedrale (спустошений церковний собор).

Одностайної думки, що це саме Малин — нема. 1941 рік

Сумніви то зникали, то з’являлися — в залежності від положення сонця. Щоб знайти відповідь, вирішив вирахувати «дедуктивним методом».

Однозначно можу сказати — у Малині «пассажирское здание 4-го класса площадью 76 сажень квадратных». Для Києво-Ковельської залізниці були розроблені типові проєкти вокзалів — три для станцій і один для роз’їздів.

Залишилося знайти, які станції були на залізниці, й на яких вокзали як у Малині, та порівняти їх.

Ось список всіх станцій від Києва до Ковеля передбачених проєктом.

  1. Пост-Волинський — вузлова, без вокзалу
  2. Буча — IV клас 51 кв. саж.
  3. Бородянка — IV клас 51 кв. саж.
  4. Тетерів — IV клас 51 кв. саж.
  5. Малин — IV клас 76 кв. саж.
  6. Чоповичі — IV клас 51 кв. саж.
  7. Коростень — III клас 191 кв. саж
  8. Лугини — IV клас 51 кв. саж.
  9. Білокоровичі — не типовий
  10. Олевськ — з ознаками IV клас 76 кв. саж.
  11. Сарни — III клас 206 кв. саж
  12. Маневичі — IV клас 76 кв. саж.
  13. Повурськ — IV клас 51 кв. саж.
  14. Ковель — кінцева, новий вокзал не будували.

Це станції заплановані від початку будівництва. Пізніше роз’їзди розросталися до станцій, але вокзали вже ніхто не перебудовував.

Відокремивши Пост-Волинський та Ковель, маємо дванадцять станцій, які розділимо на три групи.

Перша група: Коростень та Сарни, які мали пасажирські будівлі III класу з майже однаковою площею. Вокзал Коростеня демонтували на початку 1980-х років і на його місці збудували новий. Вокзал у Сарнах має свій початковий вигляд (майже початковий).

Друга група: Буча, Бородянка, Тетерів, Чоповичі, Лугини, Повурськ — пасажирські будівлі IV клас 51 кв. саж. Всі ці вокзали збереглися й до сьогодні, окрім вокзалу у Тетереві, який отримав значні пошкодження під час війни й згодом був демонтований. Бородянка майже втратила початковий вид.

Третя група: Малин, Маневичі — пасажирські будівлі IV клас 76 кв. саж., та виокремимо Олевськ.

Тут ми дійшли до головного: яка з цих станцій може відповідати фото, що є предметом розмови?

Маневичі? Ні — на пагорбі. Олевськ? Ні — має дивну надбудову, і схоже цей «апгрейд» було зроблено під час будівництва по індивідуальному проєкту. Залишається лише Малин. На фото — Малин.

Це можна заперечити тільки певними припущеннями. Як от: а, може, то неідентифіковані Білокоровичі, чи «шапку» в Олевську надбудували вже значно пізніше? А, може, на якихось залізницях були подібні вокзали?… Можна припускати. Але мені важче припустити, що якийсь Ганс чи Фріц зміг позначити не малинський вокзал як малинський, й випадково виявилося, що вони майже близнюки.

Проєкт та фото. Станція Малин

Тож на фото — Малин.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини