Гарна справа чи цинічна ширма: у Малині на позачерговій сесії тихцем «просунули» важливі рішення

Депутати зібрались на сесію, щоб уважити пам’ять загиблого земляка, але принагідно «протягнули» ще кілька бюджетних та кадрових рішень

Днями на сайті Малинської міської ради оприлюднили повідомлення про те, що відбудеться позачергова сесія. У переліку було всього три питання, які винесли на розгляд депутатів. Цікаво, що після сесії, на сайті мерії і слова не згадали про інші питання. І написали лише про присвоєння звання почесного малинця Артуру Голубу, яких загинув на сході 12 вересня…

ЯКІ ПИТАННЯ МАЛИ РОЗГЛЯДАТИ 

Відповідно до повідомлення мерії, на сесії мали розглянути три питання:

1. Про внесення змін до рішення від 23.12.2021 № 90 «Про затвердження Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей — мешканців Малинської міської територіальної громади на 2021–2023 роки».

2. Про внесення змін до рішення від 23.12.2020 № 87 «Про затвердження Програми соціального захисту окремих категорій громадян «Турбота» на 2021–2023 роки».

3. Про внесення змін до бюджету Малинської міської територіальної громади на 2021 рік.

На перший погляд – все ок, причепитися нема до чого…

ПРО ЩО ЗВІТУЄ МЕРІЯ

Одразу після сесії на сайті міськради доблесно звітують, що керівництво міста не байдуже до горя родини Артура Голуба, а тому йому посмертно надають статус “почесного громадянина Малина”.

Також повідомили про збільшення допомоги на поховання Героя та виділення по 5000 грн малинським родинам, які втратили чоловіків на передовій раніше. 

На позачерговій сесії міської ради збільшено видатки на забезпечення поховання загиблих учасників АТО/ООС — до 50 тис. грн. Ці кошти, як допомогу з бюджету громади, отримає родина загиблого військовослужбовця Артура Голуба. За вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань у зоні проведення АТО/ООС, рішенням сесії загиблому військовослужбовцю Артуру Голубу присвоєно звання «Почесний громадянин Малинської міської територіальної громади»,- йдеться у повідомленні мерії.  

МОЛОДЦІ, ЧИ НЕ ТАК? ЯКБИ НЕ ОДИН МОМЕНТ…

На сайті міськради оприлюднено рішення цієї позачергової сесії, які й демонструють усю цинічність ситуації. 

Виявляється, окрім згаданих вище питань, на сесії розглядали ще й купу інших. Примудрились протягнути до розгляду питання про зміни у новоствореному індустріальному парку «Малин-Захід» чи якісь погодження ТОВ «Малин Енергоінвесту»… Але головне —  «Про внесення змін до структури виконавчих органів міської ради на 2021 рік». А це передбачає скорочення людей, ротацію кадрів. 

Очевидно, що Малинська міська рада не вчиться на помилках — адже нещодавно суд поновив на роботі чотири людини, яких мерія скоротила.

Тому, це кадрове рішення, яке прийняли на позачерговій сесії 15 вересня із порушенням затвердженого Регламенту й закону, є вагомим доказом у суді. І кожен звільнений зможе на це посилатися…

Серед цього адміністративного глуму звернемо увагу на ще один – не менш важливий – момент: оприлюднення рішень та розпоряджень на сайті мерії. Так, наприклад, останнє розпорядження мера датоване ще 20 серпня. Знову “загубилися” і номери… А з розпоряджень мера в принципі все і починається. Зрештою, своїм розпорядженням Олександр Ситайло і призначає позачергові сесії.

Тоді, чому їх не публікують для громадськості: зумисно приховують чи це якась зухвала байдужість до вимог законодавства. І чому за цим не стежить Олександр Ситайло? Чи…стежить?

Або ось, з нового – почали ховати у шухляди протоколи поіменного голосування. Попри те, що Закон України «Про доступ до публічної інформації» чітко зобов’язує, що «результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню»….  Чесно кажучи, панство, нам не важко тицяти пальцем на глупства, але за що тоді отримують гроші працівники мерії?

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини