Демарш депутатів Малинської міської ради: чому перенесли сесію

На сесію з’явилося лише 12 депутатів

Сьогодні по обіді, 26 січня, о 16:00 депутати Малинської міської ради планували зібратися на чергову сесію, про яку попереджали заздалегідь. Однак засідання не відбулося. З 34 «учасників процесу» прийшло лише 12.

Міський голова Олександр Ситайло оформив вже недостатність кворуму новим розпорядженням. У ньому йдеться про те, що сьогоднішнє засідання перенесли на вівторок наступного тижня, 30 січня. Час – 16:00.

На сайті мерії причин раптової неявки не уточнюють, але за версією інсайдера №1 у Малині — Миколи Поліновського, сталося ось що:

«Цікаві події сьогодні відбулись в нашій громаді. Запланована сесія міськради не відбулася через причину відсутності депутатів — з 34 в залі було 12. На перший погляд, у всіх були свої об’єктивні причини відсутності. Але головною причиною в  кулуарах було намагання влади все-таки поставити питання преміювання мера та заступників за схемою 100% на цілий рік. Хоча депутати пропонували 50 % на перший квартал.

Друге питання, яке не знайшло підтримки у депутатів, це перелік майна, яке має виставлятись на приватизацію, де в більшості це сільські школи, дитячі садки та шкільні їдальні. Як сказав один з депутатів в розмові: цікавий в нас соціально-економічний план розвиток громади — школи й садочки продавати».

У підсумку, Поліновський називає це «певним протестом проти негативних процесів у нашій громаді».

Журналістка MALYN.MEDIA поспілкувалася з головою фракції «Наш край» у Малинській міській раді Сергієм Сафранчуком.  З його слів, на сесії 26 січня були присутні декілька його однопартійців, зокрема, й він сам. А ті, які не змогли прийти, — мали поважні причини. З озвученими вище версіями про зумисний саботаж – депутат категорично не погоджується.

«Я особисто був на засіданні. А зі мною і колеги по фракції — Вячеслав Кашиця, Дмитро Дмитренко і так далі. Перед сесією мені зателефонували депутати, які не змогли через важливі події прийти на це засідання. У когось похорон, у когось – важлива операція. Я хочу наголосити, що ніхто зумисно сесійне засідання не ігнорував і проти певних питань не виступав. Сесія – це не лише зарплати мера і заступників, а й долі людей», — зазначив Сергій Сафранчук у коментарі.

Ми також поспілкувалися з депутатом Русланом Єщенком, який працює у КНП «Малинська міська лікарня». Запевняє, що про жодні змови не чув і мав важливу операцію: «Я планував бути, але у нас важкий пацієнт і треба було оперувати. Зателефонував голові, Сергію Сафранчуку, і попередив, що мене не буде. Про якісь домовленості я не чув».

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини