«Білий дім» тепер у власності малинської громади

31 грудня Малинська МТГ нарешті стала власником  адмінприміщення колишньої РДА

На минулій сесії депутати затвердили відповідний акт приймання-передачі, доручивши виконкому прийняти будівлю із державної в комунальну власність МТГ.

Це дозволить безплатно користуватися кабінетами на чотирьох поверхах, не сплачуючи орендну плату Фонду держмайна, — точну суму економії, як повідомляє заступник міського голови Павло Іваненко, наразі підраховують.

Крім того, тепер дозволяється використовувати бюджетні кошти з міської казни на ремонт будівлі, яка за роки експлуатації чиновниками виглядає, відверто кажучи, не найкраще, оскільки держава на її утримання коштів майже не спрямовувала. Подекуди не працює навіть електропроводка…

Перший заступник голови Коростенської РДА Сергій Кириченко зауважує, що подібної ситуації в районі немає. Решта адмінбудівель давно перебували у комунальній власності громад, (зокрема, Коростенська — на балансі райради). І це дозволяло утримувати їх в доброму стані.

Зараз, аби максимально використати «потенціал» приміщення, влада МТГ переселяє у адмінприміщення УПСЗН (з вулиці Чорновола) та Територіальний центр (з колишнього пологового).

Чи буде це зручно для населення, зокрема, людей з обмеженими можливостями? Адже економія економією, але отримувати візки та милиці на четвертому поверсі, де планують розмістити кабінети Терцентру, погодьтеся — не з руки. Та й нормативи до облаштування приміщень щодо обслуговування людей з інвалідністю, похилого віку та інших маломобільних категорій населення мають бути витримані.

 А однією з основних вимог є наявність пандусів, яких на сьогодні немає, як і ліфта, і потрапити з першого до останнього поверх в адмінприміщенні — проблемно.

Добре, що, принаймні, міські посадовці відмовилися від задуму перекинути в білий дім… поліклініку. А й така пропозиція обговорювалася у владних кабінетах.

До речі, у колишнє пологове, де поки що перебуває Терцентр, планують перевести бібліотеку для дітей, яка поки що тулиться в орендованому приміщенні Укртелекому.

Читати також — Куди підуть 400 мільйонів: підсумки бюджетної сесії Малинської міськради.

Марина Кириченко
Марина Кириченкоhttp://malyn.media
Журналістка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини