10 гривень: у Малині хочуть встановити нову ціну за проїзд

Мерія оприлюднила «Аналіз регуляторного впливу»

Якщо не буде заперечень впродовж місяця, то виконком затвердить тариф на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у місті Малині у розмірі 10 гривень.

Нинішня ціна проїзду — 8 гривень. Цей тариф затвердили в середині літа минулого року, хоч перевізники почали возити пасажирів за такою ціною, ще до рішення виконкому.

«Зазначені тарифи затверджені з урахуванням поданих перевізниками у червні 2021 року розрахунків економічно обґрунтованих витрат на перевезення 1 пасажира, які становили 10,3–14,4 грн. (17 грн на менш прибутковому подовженому рейсі) в залежності від типу автотранспорту, протяжності та пасажиропотоку маршрутів. За станом на 01.01.2022 такі витрати становлять 11,4–15,3 грн. (18,7 грн на менш прибутковому подовженому рейсі)» — йдеться в оприлюдненому документі.

Головні чинники, якими обґрунтовують збільшення вартості проїзду є зростання ціни на паливно-мастильні матеріали на 12–15 %, збільшення розміру мінімальної заробітної плати до 6500 грн та карантинні заходи, які зменшили пасажиропотік при однаковій кількості оборотних рейсів.

Враховуючи такі фактори та на підставі поданих розрахунків тарифів, підготовлений проєкт рішення виконавчого комітету Малинської міської ради «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування», згідно з яким пропонується встановити розмір тарифу на автобусних маршрутах загального користування — 10,00 грн за одну поїздку.

Документ за посиланням: АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проєкту рішення виконавчого комітету Малинської міської ради «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в місті Малині».

Нагадаємо, з 1 листопада минулого року зросла ціна на квиток Малин-Київ.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

1 коментар

  1. Це що, місто мільйонник? У великих містах проїзд по 10 грн. і то не скрізь, але там на зупинці чекаєш транспорт не більше 5 хв. А тут… дощ, мороз… можна й годину простояти. Одне з виправдань – “карантинні заходи”. Скільки їздило людей у ​​маршрутках, стільки й їздить. Якщо не може мерія з перевізником домовиться, то нехай вибирає “альтернатива 2”: “Передбачити видатки з міського бюджету для покриття збитків автотранспортним підприємствам…”. Досить на людей вішати побочку безглуздого правління.

- Реклама -spot_img

Останні новини