250 учасників із 20 міст: у Малині відкрили всеукраїнський турнір Андрійцева. ФОТО

Серед учасників – навіть команди з Криму та Донбасу

Дев’ятий всеукраїнський турнір «КРОК ДО ОЛІМПУ», офіційне відкриття якого відбулося у Малинській ДЮСШ сьогодні, 14 січня, — зібрав понад 250 учасників із 20 міст.  Зокрема, приїхали команди юних борців з Криму і Донбасу. Вік борців і борчинь — 10 років і молодші.

Під час урочистостей спортсменів вітали малинський міський голова Олександр Ситайло, перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко, голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк, Заслужений тренер України, професор Ігор Малинський, помічник народної депутатки Тетяни Грищенко Петро Дожук та інші гості.

Виступаючі відзначили кращих борців та тренерів Малинщини (зокрема, Єлизавету Кулаківську, Аліну Головенко, Вікторію Слободенюк), організаторів, спонсорів турніру, а юним учасникам побажали перемог.

Засновник змагань — наш земляк, срібний призер Олімпійських ігор Валерій Андрійцев не зміг бути присутнім на відкритті, але теж привітав спортсменів телефоном. Подякував своєму тренеру Ігорю Малинському та сказав учасникам напутні слова.

Діти отримали солодкі подарунки та сертифікати учасників. Переможці та призери турніру стануть відомі завтра — на них чекають кубки і грамоти (на знімку).

Гості побажали, аби невдовзі турнір «Крок до Олімпу» став відомим далеко за межами України, набувши статусу міжнародного.

До речі, в Малині одна з кращих в Україні шкіл вільної боротьби, яка виховала 17 майстрів спорту, у тому числі винуватця заходу — Валерія Андрійцева.

Нагадаємо, що вперше турнір «Крок до Олімпу» у місті Малині був проведений у  грудні 2012 року як відкрита першість Малинської дитячо-юнацької спортивної школи серед юнаків та дівчат з вільної боротьби.  

З 2016 року  змагання вийшли на Всеукраїнський рівень. Головними організаторами турніру традиційно є Малинська міська рада,  Асоціація спортивної боротьби Житомирської області, Житомирське обласне відділення  Національного олімпійського комітету, спортивний клуб «Олімп-Малин» та Малинська дитячо-юнацька спортивна школа.

Читайте також — Пішла пригледіти за братом – стала чемпіонкою: розмова з Єлизаветою Кулаківською.

Марина Кириченко
Марина Кириченкоhttp://malyn.media
Журналістка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини