Спеціальна комісія перевіряє укриття у школах і садочках Малинської громади. ФОТО

Обов’язковою вимогою є міцні конструкції, вентиляція та додатковий вихід

У Малинській громаді комісійно обстежують укриття, які керівництво шкіл і дошкільних закладів планує використовувати, за необхідності, під час навчального процесу.

Про це повідомила пресслужба Малинської міської ради.

У мерії нагадують, що укриття на час повітряної тривоги – нова вимога держави для початку роботи навчальних і навчально-виховних закладів. Без цього заклад не має права приступити до роботи.

«До обстеження укриттів зараз залучені рятувальники, представники управління освіти, Держспоживслужби, цивільного захисту, архітектури. Вони здійснюють об’їзди, обстежують та формують висновки», – кажуть посадовці.

З фото видно, що підвальні приміщення закладів освіти перетворили на кімнати з ліжками та імпровізовані шкільні класи – розмістили парти, стільці, матраци та канцелярію для дітей.

Основні вимоги до укриття – це міцні конструкції, забезпечення додаткового виходу, вентиляції, наявність засобів пожежогасіння та інші.

«Кожне обстеження проводиться у присутності керівника закладу, який отримує висновок про можливість (неможливість, можливість за умов) використання наявного укриття», – уточнюють у мерії.

Малинський міський голова підписав розпорядження про роботу закладів та установ під час повітряної тривоги.

Під час сирен працівники повинні разом із відвідувачами прямувати до укриття.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини