Триває відновлення залізничного мосту через річку Ірпінь. ВІДЕО

На відбудову переправи знадобиться близько місяця

Відновлення сполучення через річку Ірпінь – в активній фазі. Два автомобільні мости й залізничний, які підірвали, щоб завадити ворогу дістатися Києва, після завершення бойових дій почали відновлювати.

До вже відкритого мосту у Романівці за день-два додасться і міст у селі Стоянка на Житомирській трасі. Тривають також підготовчі роботи для відбудови переправи на «Варшавці», що біля Бучі та Гостомеля.

Про пошкодження залізничного мосту через річку Ірпінь стало відомо 21 березня

Складніші роботи – на залізничному мосту на в’їзді в Ірпінь, про пошкодження якого повідомили 21 березня. Роботи виконують спільно Львівський мостобудівельний поїзд та підрозділ Держспецтрансслужби.

«Завдання поставлене відновити міст по парній колії. Ще буде додатковий прогін встановлений, довжиною 18,5 метрів. Зараз забивають дерев’яні палі для улаштування фундаменту», – зазначив Костянтин Іщук, керівник Львівського мостобудівельного поїзда, журналістам 1+1.

На все про все робітники дають собі три-чотири тижні. Зараз закінчується забивання палів.

Після цього на край мосту має під’їхати великий залізничний кран, який почне підіймати частину мосту на два метри.

Бо поки цього не зробити, немає куди підставити домкрата, аби вирівняти міст. Коли запрацює одна колія – парна, тоді візьмуться за іншу – непарну.

Роботи виконують спільно – Львівський мостобудівельний поїзд та підрозділ

Лінії Київ – Ковель рівно 120 років. На її пам’яті три випадки підривання мосту. У часи Жовтневого перевороту, потім під час Другої світової й ось, вже в часи сучасної війни, – російсько-української.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини