Рецепт новорічного торта від Альони Павленко для малинців. ВІДЕО

Відома блогерка з Малина пропонує прикрасити святковий стіл оригінальним рецептом

Нещодавно журналісти MALYN.MEDIA знайомили читачів з Альоною Павленко – кулінарною феєю з Малина, за рецептами якої готують у США, Ізраїлі, Німеччині, Вірменії та Казахстані.

Ми попросили Альону поділитися рецептом святкової випічки. І вона пропонує спекти на свята торт у формі головного атрибуту новорічно-різдвяного циклу – ялинки.

Торт в розрізі

Смачний і гарний на вигляд торт-ялинка. Для приготування тіста вам знадобляться 1 яйце, 80 г цукру, 40 г меду, 0,5 ч.л. солі, 50 г масла, 0,5 ч.л. соди, 200 г борошна. Для крему — 200 г білого шоколаду, 200 г вершків, 30 г вершкового сиру. Для начинки — склянка апельсинового соку, 1 ст.л. цукру, 1 ст.л. крохмалю.

Білий шоколад заливаємо вершками (жирність 33 %), ставимо на «водяну баню», і помішуємо до повного розчинення (якщо залишаться шматочки, можна наприкінці збити блендером), накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник.

В іншому посуді готуємо тісто — додаємо мед, яйце, цукор, сіль, масло, ставимо все на плиту, на маленький вогонь, і ретельно помішуємо до перетворення в однорідну масу (головне, щоб не звернулося яйце).

Наприкінці додаємо харчову соду. Нехай вистигне і тоді переливаємо в кухонний комбайн для замішування тіста, додаємо борошно. Можна з легкістю замісити й руками, але варто врахувати, що тісто виходить м’яке, липне до рук, тому краще одягнути одноразові рукавички. Готове тісто перекладаємо у пакет і кладемо для застигання у холодильник.

Тим часом робимо апельсиновий джем для начинки — беремо сік, додаємо крохмаль, столову ложку цукру, ставимо на маленький вогник, і помішуємо, аби не підгоріло, до загустіння.

Беремо папір А4 і малюємо кола для нашої ялинки — найбільше, діаметром 20 сантиметрів, далі (всередині) кожне на 2 сантиметри коротше. Спершу вирізаємо по краю найбільше коло. Дістаємо тісто, відрізаємо половину, кладемо на пергамент і розкачуємо товщиною до 2 міліметрів, прикладаємо паперову заготовку і вирізаємо по більшому колу — основа для ялинки готова.

Потім вирізаємо менше коло і так далі. Сирі коржі переносимо на деко і випікаємо (кожне окремо) при температурі 180 градусів. Із залишків тіста робимо печиво-зірочки, які використаємо для прикраси.

Готуємо крем — беремо вершковий сир, додаємо шоколад з вершками (який чекав свого часу в холодильнику) і збиваємо блендером. Перекладаємо в кондитерський мішок. І перемазуємо шари, ставлячи крапельки на коржах, та акуратно додаємо місцями апельсинову начинку. Потім прикрашаємо на свій смак цукатами чи гранатом, на останньому коржі встановлюємо зірочку-гірлянду з печива. Смачного!

Відеоінструкція випікання торта

Марина Кириченко
Марина Кириченкоhttp://malyn.media
Журналістка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини