На Житомирщині син тиждень не дозволяє поховати матір: несподіваний поворот у справі

Усі думали, що чоловік, який має психічні розлади, тиждень тримає померлу вдома, однак тіла у помешканні не знайшли…

Днями на розгляд виконкому Бердичівської міської ради винести незвичне питання. Місцевий депутат Денис Заремський розповів, що до нього особисто звернулися мешканці мікрорайону Новосілок і повідомили, що в будинку по вулиці Сімака вже понад тиждень лежить мертва жінка. Однак тіло померлої не дозволяє забрати і поховати її власний син. Чоловік, як і сама померла, має психічні розлади. Рідних у них немає…

Про цю резонансну історію розповідає місцеве видання «Ріо Бердичів».

На засіданні міськвиконкому з’ясувалося, що КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» знає про цю проблему. Підприємство надсилало листи на адресу поліції та головного лікаря.

Встановили, що син померлої таки справді хворіє: він перебуває на обліку у психлікарні. Сусідка хотіла оформити над ним опікунство, всі документи для цього були готові, але він не дав своєї згоди і папери не підписав.

Помешкання закинуте мотлохом (фото: РІО Бердичів)

Коли його матір померла, ця ж сусідка оплатила послуги із захоронення та купила все необхідне для проведення обряду. Та син не дозволив навіть забрати тіло – він забарикадувався у домі, нікого не пускає, розламав труну.

За словами сусідів, поліція запевняє, що вони не уповноважені вирішити це питання. Дільничні кілька разів приходили за вказаною адресою, стукали у двері, але їм ніхто так і не відчинив.

Денис Заремський наголосив, що мав з цього приводу розмову з начальником поліції, у якій правоохоронець запевнив, що поліцейські не можуть виламати двері і увірватись у дім за таких обставин – «у їхній компетенції дбати про правопорядок».

Тобто, хтось має взяти на себе відповідальність, відчинити двері в будинок та увійти, а працівники райвідділку, своєю чергою, забезпечать йому супровід та убезпечать від можливого нападу чоловіка.

Після засідання міськвиконкому вирішили створити комісію і негайно виїхати на місце. Однак після першої публікації про цю ситуацію, місцевим журналістам стало відомо про ще один незвичний поворот у цій справі – виявилося, що тіла у помешканні не знайшли…

«Ввечері (після виконкому, – ред.) близько сьомої години до оселі приїхали багато поліцейських та представники аварійної служби, які й виламали замок в дверях. А троє поліцейських ледве впорались з велетнем, щоб надіти на нього кайданки. Та тіла померлої жінки вони не знайшли. А, може, й не шукали, уточнили сусіди. Адже було вже темно, а у завалах сміття в будинку та на подвір’ї що хочеш можна сховати»,  — йдеться у ще одному матеріалі.

Також у матеріалі-продовженні уточнили, що ця жінка померла у минулу неділю, 8 січня. Сусідка викликала лікаря, який і засвідчив смерть жінки, нічого не передбачало несподіванок. У понеділок ця ж жінка, яка допомагала сім’ї, разом з сином обійшли всі інстанції, отримали свідоцтво про смерть, купили хрест і труну. Згодом він вже сам отримав і гроші на поховання, але потім щось пішло не так.

Коли приїхали з кладовища, щоб забрати тіло, він руками зламав труну і сказав, що хоче ще попрощатись з матір’ю. Кілька днів не пускав до оселі нікого, в тому числі і поліцейських.  Аж поки не зрушило питання з місця засідання виконкому і нового повороту у справі.

Так виглядає територія будинку (фото: РІО Бердичів)

Пишуть також, що тіло психічно нездоровий син міг заховати десь на подвір’ї маєтку, яке зараз буквально засипане сміттям. Сьогодні на місце мали виїхати рятувальники, однак інформації про результати пошуку поки що немає…

По темі — Резонансна історія у Бердичеві: тіло жінки, яку не дозволяв поховати син, таки знайшли

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини